View this site in your language!

вторник, 25 май 2010 г.

БОСИ ПО ТРЕВАТА



БОСИ ПО ТРЕВАТА
/автор на текста Zvetanka Shahanska/

Ароматът на прясно окосена трева намалява стреса. Установено е , че химическото вещество отделяно от окосената трева, кара хората да се чувстват ЩАСТЛИВИ и отпочинали. Веществото въздейства пряко върху мозъка, най-вече на частите отговарящи за емоциите и паметта, известни като амигдала и хипокампус. Създаден е дори парфюм , който мирише на "прясно окосена трева", намаляващ стреса и засилващ паметта .

Ходенето бос е много полезно по няколко причини:

- Оформя се добре стъпалото и мускулите, свързани с него. Това допринася за добрата стойка и цялостното състояние на тялото. Затова е важно малките деца да бъдат насърчавани да ходят с боси крачета при всяка възможност.
- Закалява се стъпалото и чрез него - цялото тяло. Може да се редува ходене по горещ асфалт и студени повърхности. Ккато контрастните душове, само че за краката.
- По стъпалата има много точки, свързани с всички органи на тялото, на практика. Чрез стимулиране на тези точки се въздейства и върху органите. Затова има чехли и стелки с бутончета и релефчета, които да масажират стъпалата. Не случайно ги носят медицинския персонал, хора, които много стоят прави...
-Според Кнайп/ отец Себастиан Кнайп/Германия/ холистичен учител и горещ поддръжник на натуралните лекарства/, препоръчва ходенето бос върху росна трева, за да се подсили циркулацията и да се заздрави имунната система, ходене в специални плитки басейни, фонтани, езерца, океан под коляното, за да се заздравят вените, да се подобри съня и да се стимулира метаболизма, а ходенето по 3 минути в снега стимулира нервната система и подобрява циркулацията..

За удоволствие


А ако прибавим и ходене боси по трева, ей така,защото ни харесва.По горска трева бос - ооо, особено ако е с роса - великолепно е! Вълшебно! Неповторимо! Захвърляме безгрижно сандалите и се наслаждаваме на лекото гъделичкане по стъпалата, радваме се на приятната хладина от още не вдигналата се роса, примижаваме срещу слънцето и се вслушаме в душата си...Усмихнете се, животът е прекрасен! :)Zvetanka Shahanska

4 коментара:

  1. Незнам как го правиш, но си чудесна. Дано се заразя по-бързо от твоето мислене. :).

    ОтговорИзтриване
  2. bampi, заразявай се по-бързо - прекрасно е, възхитително и лесно. Просто се настрой на тази вълна:) Иска се постоянство и време:) Мисленето определя всичко. Така че, давай - гледай на всичко през призмата на + мислене. Не е чак толкова трудно.След време решенията си идват сами и става лесно.Усмивкиии и успех!!!!!:)))))

    ОтговорИзтриване
  3. Усмихвам се... животът е прекрасен!
    :):)

    ОтговорИзтриване
  4. :)))Прекрасен е! Той е такъв, какъвто ние сме решили да го видим!Поздрави и благодаря, az jena!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...