View this site in your language!

сряда, 5 май 2010 г.

МЪЛЧАНА ВОДА


МЪЛЧАНА ВОДА

В нощта срещу Гергьовден, преди да пропеят петлите, хората отиват на някоя ливада или поляна, където се търкалят в утринната роса, защото народното вярване твърди, че по това време на годината всичко е „повито с блага роса“.съществува и обичаят да се носи в къщи вода (на някои места тя се носи в пълно мълчание - т. нар. мълчана вода), с която се замесват обредни хлябове.Вярва се, че на този ден водата е толкова лековита и даваща сила, че дори мечките се къпят за първи път в годината на този ден.

Откъде се налива мълчаната вода

Според традицията мълчаната вода се налива от три сладки извора, от чисто момиче или млада булка, облечена в сватбени дрехи, през нощта преди зори, и се носи при пълно мълчание до мястото, където ще се ползва, за да се запази нейната сила.На Гергьовден с мълчана вода се замесват обредните хлябове, приготвени от най-едрата пшеница, от квас, замесен с билки и три пъти пресято брашно. Във водата предварително са сложени билки и цветя, за да поеме хлябът тяхната енергия. На този ден се берат се крушови клончета и коприва, с които се кичат вратите на дома, палят се свещи и се пие по три глътки мълчана вода за лек.

Орисниците

Някога, на третия ден след раждането на дете, орисници се събирали да орисат рожбата. Ритуалът се изпълнявал под светлината на пълна месечина, на самодивска поляна, над бял котел с мълчана вода, символ на чистотата и невинността на новороденото. Орисниците наричали съдбата на детето за здраве, щастие, късмет, благоденствие и любов. Магията на речената дума оставала закодирана в молекулите на водата! Това е много интересен факт, и означава, че хората още преди много години са имали представа за паметта на водата. А именно, че всичко изречено се запаметява от водата и променя структурата и.

Масару Емото

Според Масару Емото – / японски изследовател / “Посланието на Водата”, ние получаваме реални доказателства, че човешките енергийни вибрации, мислите, думите, идеите и музиката влияят на молекулярната структура на водата.Господин Емото визуално е документирал тези молекулярни промени във водата с помощта на фотографска техника. Той е замразил капчици вода и след това ги е изследвал под микроскоп, снабден с тъмни филтри и фотокамера. Неговите изследвания ясно показват различията в молекулярната структура на водата при различни влияния на околната среда върху тази структура. Господин Емото е открил изключително интересни различия в кристалната структура на водата, взета от различни източници и от различни места на земната повърхност. Например, водата от девствени планински извори и потоци има красива и стройна геометрична структура на кристалния си строеж. Нечиста и токсична вода, взета от замърсени индустриални райони, както и застояла вода от тръбопроводи и водоеми притежава съвсем различна, разкривена и почти разкъсана структура.

След като видели как водата реагира на различни условия от околната среда, на замърсяването и на музика също, господин Емото и негови колеги решили да проучат как нашите мисли и думи влияят върху необработена, дестилирана вода. За целта използвали думи, набрани на компютър, принтирани и след това залепени върху стъклото на бутилките, в които водата била държана в продължение на една нощ. След това водата била замразена и фотографирана. Същата процедура била извършена и с имената на хора.
Водата с надписи "Благодаря" има идеални кристали, а тази с надпис ""повръща ми се от тебе. Ще те убия!" е дори неспособна да кристализира или се получават разкривени, безформени кристали.

Така че нещата с мълчаната вода, както виждаме, не е нещо измишльотино и капризно, а си е факт, доказан от учените днес. А на именниците, честито! Zvetanka Shahanska

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...