View this site in your language!

Мистерии

 Духът на Лейди Даяна се появи в църква

***************************************

Запис на щурци разкри песен на ангелски хор

Ню Йорк. Композиторът Джим Уилсън записал песента на щурците и забавил записа няколко пъти. Резултатът e ангелски хор в идеална хармония.


кафе
Запис на щурци разкри песен на ангелски хор
Макар че звучи все едно пеят човешки гласове с години опит под палката на умел диригент, мелодията не е нищо друго освен звука, издаван от щурците на по-бавна честота.
В записа американският композитор е насложил един върху друг двата звука - песента на щурците, както я чуваме в топла лятна вечер, и същата мелодия в забавено темпо, която разкрива богатството на композицията и хармонията, съперничещи на най-добрите вокални хорове в света.
Уилсън определя откритието си като мистично и смята, че то разкрива божествения замисъл на природата. Божествен промисъл или случайност, песента на щурците звучи наистина красиво и вдъхновяващо.

Източник: http://www.hristiqni.com/novini/lyubopitno/1939-zapis-na-shturtzi-razkri-pesen-na-angelski-hor#ixzz2noflgqOA

Песента може да чуете ТУК - ПЕСЕНТА НА ЩУРЦИТЕ
И И ТУК - ПЕСЕНТА НА ЩУРЦИТЕ/АНГЕЛСКИ ХОР/

*****************************************************************************
СТРАННИ ИМЕЙЛИ ОТ ОТВЪДНОТО

Роднини и приятели на починал преди година американец получавали призрачни писма от него, съобщава „Мирър”.
Джак Фрос умрял неочаквано от сърдечна аритмия през юли 2011 г. на 32-годишна възраст. Пет месеца след смъртта му близките му започнали да получават мистериозни имейли от неговата електронна поща. В стряскащите писма се споменават събития, случили се след смъртта на Джак.

Най-добрият приятел на починалия Тим Харт бил шокиран, когато отворил съобщение, озаглавено „Аз те наблюдавам”. Писмото било от Джак. В него се казвало:”Чуваш ли ме? Аз съм в къщата ти. Изчисти тавана си!” Малко преди Джак да почине, двамата били на въпросния таван и Фрос се пошегувал за бъркотията и праха там. Тим споделя пред Би Би Си, че е станал бял като платно, когато прочел съобщението.
Братовчедът на загиналия Джими Маккгроу също получил призрачно писмо. В него пишело за нараняване на коляното, което Тим получил след смъртта на Джак. „Здравей, Джим!. Как я караш. Знаех, че ще си счупиш коляното, опитах се да те предупредя. Трябва да внимаваш!”, пише духът. „Иска ми се да вярвам, че Джак е изпратил писмото, защото него вече го няма тук, но все още се опитва да се свърже с мен”, заявява братовчедът.

Семейството и приятелите на починалия твърдят, че никой не знае паролата на електронната му поща и не вярват, че е бил хакнат. Те предпочитали да гледат на мистериозните писма като на дар./magicaura.com/


***********************************************************************************ВЕЛИЧИЕТО НА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ

Силната магнитна буря, която се бе насочила заплашително към Земята, не само не причини щети, а дари хиляди хора с необикновено красивата гледка на Северното сияние.
Оптичният феномен се образува вследствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.

Полярните сияния са в основата на много легенди и митове на северните народи. Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а според ескимосите добри духове палят светлините, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят./actualno.com//26.01.2012г./


**********************************************************************************


КИТАЙСКИ ТУРИСТ ЗАСНЕЛ ПРИЗРАКА НА ЛЕЙДИ ДАЯНА

Група китайски туристи заснели с камера запотен прозорец в Глазгоу, без да осъзнаят, че това е призракът на лейди Даяна, пише в. "Метро", предаде АСН.

Едва по-късно, като прегледали няколко пъти записа, китайците разпознали флуоресциращия й образ и предали копие от филмчето на експерта по паранормални явления Майкъл Коен. Той от своя страна заяви, че клипът не е монтаж и размазаното изображение наистина е на покойната принцеса.

"Учените искат да ни убедят, че духовете не съществуват - коментира Коен. - Но хората по всички краища на света продължават да се срещат с тях. Което идва да покаже, че покойниците или техните призраци, имат още неща за уреждане с нас, живите!".

Коен е убеден, че китайското филмче е неопровержимо доказателство за съществуването на паранормални явления. То било и едно от най-ярките свидетелства, което му е попадало. Защо лейди Даяна се е появила точно в Шотландия? Според Коен майката на покойната принцеса е живяла дълго време тук и дори е починала на шотландска земя. Клипчето ще бъде включено в следващ епизод на телевизионната поредица "Paranormal mysteries", пише вестникът./actualno.com//18.01.2012г./

***********************************************************************************
************************************************************************************
МИСТЕРИЯТА НА ВИКИНГИТЕ

Една от най-големите тайни на викингите - умението им точно да се ориентират в морето дори и при най-гъста мъгла, беше разкрита от международна група учени, съобщиха Би Би Си и БТА.

През ранното Средновековие викингите са плавали по моретата при всякакви климатични условия. Преди да бъде изобретен компасът, те са използвали за определяне на местоположението си по Слънцето полускъпоценния слънчев камък, известен още като хелиолит.

Той притежава способността да пречупва дори и най-слабите слънчеви лъчи, които падат върху него. Така викингите са получавали възможността да определят местоположението на Слънцето дори и при най-гъста мъгла.

Викингите са пазели в строга тайна възможностите на слънчевия камък. Тя е била известна само на малцина, заемали специални постове на съветници по време на големите военни морски походи.

В някои древни саги се споменава за това, че викингите са използвали като ориентири скъпоценни камъни.

Доскоро обаче в научните кръгове се отнасяха скептично към тези разкази, смятайки ги за художествена измислица. Едва сега учените доказаха, че древните викинги са се ориентирали при гъста мъгла в морето именно благодарение на полускъпоценния камък хелиолит.

***********************************************************************************
МИСТЕРИЯ В НОРВЕГИЯ

Какво е синьо и бяло на спирала , което изведнъж се появява в небето?
Ако знаете отговора, то напишете го на пощенска картичка и го изпратете на хората от Норвегия, където това мистериозно явление остави объркани жители.
Спекулациите се увеличиха с твърдението че това е резултат от неудобно провалил се тестови полет на новите руски ракети.
Ракетата Bulava е била тестово изстреляна от подводница „Дмитри Донской” в Бяло море рано в сряда, но не успя на третия етап, написаха вестници в Москва.
„Странна спирала: Жителите в северната част на Норвегия останаха зашеметени след светлинното шоу, което почти изглеждаше компютърно генерирано
Любопитно: синьо-зелен лъч светлина се съобщава, че е изстрелян от центъра на спиралата.”
Такива съобщения се появиха, въпреки предишните доклади, отричащи ракета да е стартирала.
Светлината се явява несвързана с Aurora Borealis или северно сияние, естествените магнитни явления, които често могат да се видят в тази част на света.
Мистерията започна, когато една синя светлина се издигна зад една планина в северната част на страната. Тя спря, след което започва да се движи в кръг. В рамките на секунди гигантска спирала беше покрила цялото небе.
************************************************************************************


Експериментът Филаделфия - телепортиране на кораб?

The Philadelphia Experiment
Официални източници
DEPARTMENT OF THE NAVY
NAVAL HISTORICAL CENTER 805 KIDDER BREESE SE
WASHINGTON NAVY YARD WASHINGTON DC 20374-5060

Военноморският исторически център във Вашингтон дава следната информация по случая:

“Както се твърди, през есента на 1943 година, един боен кораб от Американският военноморски флот е направен невидим и е телепортиран от Филаделфия, щат Пенсилвания, в Норфолк, щат Вирджиния, по време на инцидент, познат като “Експериментът Филаделфия” (Philadelphia Experiment). Многократно са търсени документи и доклади в архивите на Военноморският исторически център, но до момента не са намерени никакви документи, които да потвърждават събитието, нито пък документи, удостоверяващи наличието на какъвто и да е интерес на Военноморският флот към подобни опити. Твърди се, че корабът, участвал в експеримента, е USS (US Ship) Eldridge.”
*****************************************************

МОМИЧЕ РОНИ СЪЛЗИ ОТ КРИСТАЛИ

12-годишната ливанка Хасна Мохамед произвежда кристали от кварц в очите си, съобщават световните медии. Само за ден ливанката успява да изкара близо 7 прозрачни камъчета. При допир прозрачните скалички са твърди и не се различават от обикновения кварц.
„ Хасна е така от малка. Това е дарба. Събираме камъчетата и ги даваме на болкни и нещастни хора. Мислим, че така помагаме.”, разкриват роднини на малката ливанка. На нея и предстои да премине пълен набор изследвания. За този странене феномен не е известно нищо в различните медицински брошури и справочници.
******************************************************
МИСТЕРИЯТА НА БЛИЗНАЦИТЕ

Близнаците са два вида - еднояйчни и двуяйчни. Първите са родени в следствие делението на една оплодена яйцеклетка. Те са винаги еднополови и имат еднакъв генопит, приликата между тях е изключителна, особено в ранните стадии на живота им. Отпечатъците им са еднакви.

Двуяйчните близнаци са родени вследствие едновременното оплождане на две яйцеклетки. Приликата между тях не е по-голяма от тези на останалите едноутробни братя и сестри.

Телепатията се среща при близнаците от двата вида. Те могат едновременно да решат да си позвънят по телефона или пък да изразят една и съща мисъл. Още по-загадъчна обаче е способността им едновременно да изпитват болка или отчаяние.

Един от най-известните случаи е този на братята-близнаци Джим, родени през 1939 година в Пика, Охайо. Те били дадени за осиновяване четири чедмици след раждането им. Едно от момчетата било взето от Ърнест и Сара Стрингер, които го наричат Джим. Те смята, че близнакът му е починал при раждането, но той пък е осиновен от Джес и Лусил Луис, които също му избират името Джим.

Джим Луис расте, но непрекъснато изпитва чувството, че има брат-близнак. През 1979 година започва да го издирва. С помощта на съда, разрешил осиновяването, двамата мъже на по 32 години, най-после се срещат в дома на Джим Спрингер.

Те мигновено установяват контакт, но в хода на разговора разкриват удивителни съвпадения в живота си. Ето само някои от тях:

- и двамата близнаци се женят за жени на има Линда, след това се развеждат и се омъжват повторно за жени на име Бети.

- Луис нарича първия си син Джеймс Алън. Спрингер също нарича сина си Джеймс Алън.

- и двамата имат куче, което се казва Трой.

- и двамата са работили във верига от заведения за хамбургери и в бензиностанция, работили са и като заместник-шерифи.

- и двамата карат Шевролет, пият една и съща марка бира и пушат едни и същи цигари.

- и двамата водят семействата си на почивка на един и същи плаж близо до Сейнт Питърсбърг, Флорида.

- имат навика да гризат ноктите си.

- обичат да се занимават с дърводелство в собствените си работилнички, обичат автомобилните състезания и не понасят бейзбола.

- и двамата са претърпели леки сърдечни крици и страдат от мигрена и хемороиди.
******************************************************

EДГАР КЕЙСИ ИМА И ДОБРИ ПРОРОЧЕСТВА

След серията урагани, поразили САЩ, обществеността отново заговори за известния пророк Едгар Кейси, предсказал, че в началото на XXI-ви век половината от територията на страната ще бъде заличена от океана.Мрачните прогнози на знаменития пророк от десетилетия хвърлят в ужас жителите на Земята, но малцина знаят, че сред предсказанията на Кейси има и напълно позитивни:

-В края на XXI-ви век хората ще добият способността да общуват телепатично и повече няма да им трябват нито телефон, нито телеграф.

-Хората ще се научат да се лекуват с помощта на вътрешните си ресурси, без да прибягват до услугите на лекарите.

-Престъпността в западния свят ще намалее благодарение на вграждането в организма на социално опасните индивиди на така наречената "жлеза на съвестта".

-Хората най-накрая ще намерят път към паралелните светове и ще пътуват, където си пожелаят.

-Основен вид енергия ще стане магнитната, а въглищата и нефтът ще са ненужни.
*********************************************

ЛЕТЯЩАТА ЧИНИЯ

Тази история е истинска. Случи се с мой много близък човек, да кажем приятелка. В началото на лятото. Много странна история и дълго се чудих дали да я пиша. Но все пак реших, може би някой ще даде някакво обяснение...

Приятелката ми и една друга нейна такава, отиват да обядват в ресторант. Искат да се видят и да си поприказват. В ресторанта няма много хора, само няколко маси са заети. Те си поръчват обяда, започват да се хранят и да разговарят. И изведнъж, както си седят - отнякъде прелетява една празна чиния , пръска се във въздуха и парчетата падат в храната. Няма наранени – нито драскотина, нито пък изцапани...Пълен шаш. Сервитьорът, който е близо, онемява. Хората от съседните маси се скупчват около тях и са дори малко уплашени. Чуват се предположения – че идва 2012 – та година и всичко вече е възможно.

Точно до масата има охранителна камера. Гледат записа. Там се вижда как се пръска чинията, но не и откъде идва. Пълна мистерия. Понякога се случват много странни неща. Няма обяснение...И все пак , ако някой има такова или му се е случвало нещо подобно, моля пишете. Хубавото е, че няма наранени хора, само лек уплах. Но си е странно отвсякъде.../текст Zvetanka Shahanska/
…………………………………………………………………….

***************************************************

ИНЦИДЕНТ С НЛО В КАНАДА

Дори хората, които не вярват в НЛО, са объркани от случая с мистериозния инцидент в Shag Harbour, Канада. През октомври 1967г., неидентифициран обект се разбива в пристанището Нова Скотия, което официално е най-мистериозното пристанище в света.
Странен обект е бил докладван да се приближава към пристанището. Много хора са видели поредица от светлини в небето, които са се спускали към океана и накрая са изчезнали в него. Първоначалната версия на случилото се е било катастрофа на канадски самолет. Държавните агенции бързо изключи тази възможност, защото нито един самолет не бил обявен за издирване. Изключена е и възможността това да са били сигнални ракети. Канадския флот започна подводно търсене на възможни отломки, но официално нищо не е открито досега, и целта никога не е идентифицирана. Въпреки дългото няколко месеца разследване от различни държавни агенции, никой няма идея за това какъв е бил този обект. Този случай е забележителен, защото това е един от малкото пъти, в които правителството официално признава, че неидентифициран летящ обект е бил замесен. Канадското правителство заявява това след като всички други възможности са били изчерпани: „Обектът, който се  разби не е самолет или метеорит, и тъй като не разполагаме с останки, нямаме повече информация за него.


*****************************************************


СТРАННАТА СЛУЧКА С ФРЕДЕРИК ВАЛЕНТИЧ

Фредерик Валентич е бил опитен пилот, с над 150 часа летателно време. Той е летял на самолет Cessana 182L в отлично ясен ден, без вятър, с добра видимост и без никакви технически проблеми, когато изведнъж изчезнал безследно. Това звучи като градска легенда за Бермудския триъгълник, но всичко е добре документирано, а изчезването на пилота от радара озадачава всички. Само минути след като самолетът изчезнал от радара, е изпратена мисия да намери и спаси пилота, но не е имало следи от него…

Всички самолети Cessena са конструирани така, че екипажът да може да остане жив до един час след сблъсъка с водата, но в този случай самолета просто не е намерен. Валентич е разполагал със спасителна жилетка вътре в кабината, така че защо той не е направил опит да я използва и да се измъкне от самолета не е известно. Освен това, защо радиомаяка на борда не се е активирал е друга мистерия. Може би най-странният детайл от изчезването е, че само минути преди самолетът да се изгуби, Валентич съобщава, че вижда нещо. Последното му, смътно тревожно послание е било: „Това не е самолет.“ Този странен детайл е довел до два извода:

Валентич да е претърпял инсулт и да е започнал да халюцинира, но пък това не обяснява защо все още самолетът не може да бъде намерен.

Друга хипотеза е Валентич да се е сблъскал с извънземни, но дори и най – смелите привърженици на теориите за летящи чинии не могат да дадат категоричен отговор.

Едно обаче е сигурно – от Валентич и самолета няма и следа….


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...