View this site in your language!

петък, 15 януари 2010 г.

КЪСМЕТЪТ - СЛУЧАЙНОСТ ИЛИ НЕ


автор на текст и снимка Zvetanka Shahanska/
КЪСМЕТЪТ - СЛУЧАЙНОСТ ИЛИ НЕ
Всеки сигурно е забелязал какво му носи късмет в живота - талисман, с който не се разделя никога, играчка останала от детството, ритуал - с десен или ляв крак да стъпиш първо, някаква дреха с която ни върви. При мен се случва / не зная как / да намирам много четирилистни детелини. Поглеждам в тревата и...виждам. Имам страхотна колекция от тях. Да не забравя, че когато някой от близките ми хора започва нещо ново, му хвърлям вода на пътя пред него.

Какво казват звездите

Юпитер е планетата на късмета, богатството и щастието. А опалът е камъкът, който носи късмет. Особено ценен е черния опал. Това всъщност е камъкът на родените през октомври. Понякога, опалът губи яркостта си. За да се избегне това, великите поети от Изток съветват:" Топлете опала с душата си ". Колко красиво са го казали!
Думата късмет идва от арабски и означава - предопределеното от съдбата. Всъщност късмет е способността на човек да привлича към себе си обстоятелства, които са най-благоприятни за развитието на живота му.

Енергиите са важни

От енергийна гледна точка - това е способността на човешката аура да вибрира с постоянна висока честота, за да привлича позитивни емоции и ситуации. Тази вибрация се получава обикновено, когато си в хармония със себе си и света - започваш направо да " летиш ", чувстваш се лек, развиваш увереност, че каквото и да става - ще се справиш. Интуицията много обича такова състояние и не се крие повече, а излиза и започва да помага. Подтиква те, направо те бута към правилните за теб решения в дадената ситуация. Именно затова е много важно, всеки ден / или поне достатъчно често/ да повишаваме вибрациите си - чрез радост, усмивки, вдъхновение, добро настроение / за да привличаме kъсмет в живота си.

Всичко зависи от нас

Да не говорим, че за всичко се иска много работа, усилие, себеотдаване за да се стигне до желания резултат. Късметът не пада просто, ей така, от небето, а ние си седим безметежно на дивана, статично, в очакване. Ако искаме да получим нещо, трябва да дадем в пъти повече. Или както излиза на практика, да си накъсметим късмета. И пак опираме до това , че всичко в крайна сметка е в наши ръце:)Good Luck!/ автор на текст и снимка Zvetanka Shahanska/

4 коментара:

  1. Здравей, Цвети! Отново ме зареждаш с позитивна енергия! Да, всички говорим за късмета, пожелаваме го и на приятели, и на себе си. Но май, както си написала,стоим на дивана и чакаме :).Аз не знам кое ми носи късмет, нямам талисман. Но знам, че когато прочета сутрин твоите публикации се зареждам с положителни вибрации. Благодаря ти, Цвети!

    ОтговорИзтриване
  2. Жени, аз пък да ти кажа, че заради такива читатели като теб си заслужава не само да пишеш, ами и планина да повдигнеш :))))) Твоите коментари ме вдъхновяват за нови неща и ми вдъхват сили. Както виждаш, Жени , връзката е двупосочна, за което мнооого се радвам / make me happy /:)))
    И не трябва да стоим и да чакаме да кацне птичката на нашето рамо, а да действаме по всички посоки и по всички начини за нашата цел, която сме си избрали. Токава вече, ако всичко е от сърце,даваме всичко от нас и ни носи щастие, късметът ще дойде сам.
    Целувки и късмет , Жени :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ето един човек, който много добре ме разбира! Цвети, много ще се радваме, ако продължаваш така да ни радваш с подобни послания. Аз самия много обичам да ги създавам, може би и аз скоро време ще си направя такъв блог. Нека повече хора да се зареждат с положителната енергия, която излъчваш и нека силата бъде с теб :))

    ОтговорИзтриване
  4. Паци, радвам се, като чета този коментар:)Направи блог, колкото сме повече, толкова повече хора ще се зареждат:)Благодаря за пожеланието! Нека силата бъде и с теб, Паци!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...