View this site in your language!

понеделник, 4 януари 2010 г.

МИСИЯТА - ВЪЗМОЖНА


МИСИЯТА ВЪЗМОЖНА
Бях чела някъде, че за да се чувства човек щастлив, трябва да има мисия в живота си.Да, обаче, тази дума мисия ми звучи много сериозно и малко надуто. Всъщност нека си изясним, какво точно означава - мисия. Аз го разбирам така - има нещо, което като го вършиш те прави щастлив, то е това, което го правиш без да се насилваш, с него помагаш по някакъв начин на други хора и то безкористно. Мисля, че успях да го определя по-човешки и вече не изглежда толкова страшно, а е напълно постижимо.

Всъщност, доста неща се оказва, че можем да " прегърнем" за наша мисия. Това би могло да е помощ на някой човек - болен, трудно подвижен, да му пазаруваме,плащаме сметките или в някоя ясла или детска градина доброволно по 1-2 часа да помагаме на учителките, може да поддържаме градинката пред блока, да помагаме в близкото читалище или библиотека, да гледаме за няколко часа малкото дете на съседка, да пишем или творим за някоя кауза, която помага на много хора.Едно момиче, например спомена, че решило да прави всичко с любов и мислено изпраща сърчица на всеки и всичко и нещата вървели чудесно и за двете страни. Преди това давала усмивки, но започнали да я гледат странно и се отказала!? И защо ще я гледат странно, по скоро би трябвало да им се виждат така - мрачните субекти, а не лъчезарните хора!

Ще кажете, че нямате време, да се занимавате с такива неща, но то точно в това е смисълът, че въпреки зетостта си, ние даваме нашите усилия и време, за нещо, което помага на другите по някакъв начин , а и кара нас да се чувстваме полезни, удовлетворени, правещи добро и като краен резултат - щастливи. Така че, да се замислим , дали и коя кауза да приемем, за да и се посветим безрезервно и безкористно. И нека обърнем внимание на думите на един френски лекар, който казва следното- " Знам едно нещо - щастливи са единствено хората, които са потърсили и намерили начин да служат на другите". Това е достатъчен повод да се замислим.А може би и вие имате идеи за мисия и ще споделите тук? Колкото повече, толкова повече:)Това също може да е мисия - споделяш идеите си с другите, не ги стискаш егоистично, само за себе си.Zvetanka Shahanska

6 коментара:

  1. Аз лично не гледам на нещата в толкова дългосрочен план. Просто мисия е всяка човешка крачка по пътя на живота. Всяка от тях има начало,край и цел.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Влади!.Мисия може да е всичко, което се прави безкористно, с желание, помага на хората и носи добро. Дали е дългосрочно или не, няма значение. Както казваш - има, начало, край и цел. След като се извърши, се пристъпва към друга крачка :) И така-важно е да се помага и то с желание! Желая приятен и усмихнат ден :))))

    ОтговорИзтриване
  3. Докато разглеждах, намерих тази твоя статия за мисията. И си мисля, че не е важно само да откриеш кое те прави щастлив и същевременно да помагаш на другите, но е важно и да не позволяваш да те отклонят от пътя ти.
    Аз съм решила за себе си, но сега няма да пиша точно за това."Едно момиче, например спомена, че решило да прави всичко с любов и мислено изпраща сърчица на всеки и всичко и нещата вървели чудесно и за двете страни." Ако си мисля, че това е правилният човек, когото споменаваш, днес тя приложи това към мен. Трябваше ми само малко повече време, обаче, защото вече се бях ядосала на себе си, но подейства. Определено. И благодаря на моята сестричка за това и на теб, че си толкова положителен човек и провокираш да излиза най-доброто от хората.

    ОтговорИзтриване
  4. Charm, да, много е важно да не допускаме да ни отклоняват от пътя. А такива хора има - кога съзнателно, кога не го правят. И това за момичето, което изпраща любов е точно човекът за който говориш. И аз се радвам за нея от цялото си сърце и още повече от факта, че сте сестри ♥♥♥ И ти благодаря за хубавите думи ♥♥♥

    ОтговорИзтриване
  5. И аз ти благодаря много много за топлите думи!!! По един очарователен начин ме трогнаха. И ти имаш една своя мисия - да виждаш красивото у хората и около теб и да им го показваш.
    :)

    ОтговорИзтриване
  6. Мисия може да бъде всичко, стига да носи нещо хубаво на останалите и да ти харесва, :)Charm. Да се прави от сърце - това е най - важното !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...