View this site in your language!

вторник, 27 юли 2010 г.

КРАСИВА КНИЖКА









КРАСИВА КНИЖКА

Бях на гости и там погледът ми попадна на една много красива детска книжка. Оказа се, че е изпратена от Франция, като подарък. Приказка за еднорози. Много се впечатлих от илюстрациите. Беше с твърди корици, луксозно изпълнение. Красиво. Никой не си беше спестил усилието да достави радост, естетическа наслада на читателя. Може да се каже , че е едно произведение на изкуството. Така малките деца попиват красивото, естетиката още от малки. Дори и да не го осъзнават, то си стои в тях и в един момент ще се прояви. Да, имам слабост към красиво оформените детски книжки - с красиви илюстрации, защото смятам, че това много помага за развитието на въображението, фантазията и креативността. Илюстрациите са на Peter Skott. / текст и снимки Zvetanka Shahanska/

2 коментара:

  1. Хубава е книжката Мислих за това, вече книжките нямат друг избор Естетиката и възпитанието чрез красота е едната страна, но пътят е на там, иначе няма да издържат конкуренцията на електронните Тряба да бъдат красиви и стойностни и като предмет, със стерео и првизуални ефекти, има доста интересни вече, даже и пеещи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Вече могат да се намерят много красиви книжки наистина. И все пак илюстрациите на някои не са така приказни/говоря за българските специално/. Но все пак се стараят, а и си прав, че конкуренцията ги пришпорва:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...