View this site in your language!

сряда, 17 март 2010 г.

ЖИВОТЪТ СКРИТ Е В ДРЕБНИТЕ НЕЩА


ЖИВОТЪТ СКРИТ Е В ДРЕБНИТЕ НЕЩА

Животът скрит е в дребните неща
В жест най-обикновен, ала човешки
В любима песен, слушана в нощта
С човек, умеещ да прощава грешки
В усмивката на влюбени очи,
Която търсиш твоя ден да сгрее
В забравата на смелите мечти,
Когато правиш опит за летене
В стремежа да запазиш своя дух
Свободен в несвободното ни време
Да не виниш за всичко някой друг
Да не превръщаш обичта във бреме
Във ручеите топли на кръвта
В сълзите непринудено родени
Най-истински са дребните неща
И те остават спомени след време.

Бисерка Каменова

9 коментара:

 1. Колко хубаво и истинно е казано всичко, Цвети! Страхотно е! Чак да настръхне човек! И дано за всеки един от нас, тези "дребни неща" да бъдат
  повече и по-усмихнати, и слънчеви ...

  ОтговорИзтриване
 2. Милена, когато го чета това стихотворение на Дамян Дамянов, се гордея, че този гении на стиха е българин. Написано е брилянтно. Прекланям се пред неговия талант.
  "..Когато правиш опит за летене
  В стремежа да запазиш своя дух
  Свободен в несвободното ни време
  Да не виниш за всичко някой друг
  Да не превръщаш обичта във бреме.."

  ОтговорИзтриване
 3. Дамян Дамянов е невероятен.Няма слаб стих.

  ОтговорИзтриване
 4. Жени, няма такъв. Той наистина намира точните думи, изразява ги по точния начин, без излишества и увъртания. И в това се състои неговия гении. Лек и приятен ден, момичета :)))

  ОтговорИзтриване
 5. Цвети, стихотворението побира в себе си толкова истина. Страхотно е!

  ОтговорИзтриване
 6. smile, и аз затова и го харесва толкова много, заради истината в него. Поздрави, smile:)))

  ОтговорИзтриване
 7. Това стихотворение не е написано отДамян Дамянов, а е на Бисерка Каменова - поетеса от гр.Добрич и практикуващ адвокат. То е публикувано в дебютната и книга "И търся огледало за душа". От същия автор има и следваща стихосбирка със заглавие "Розата на светлината".

  ОтговорИзтриване
 8. Бисерка Каменова: Радвам се, че това стихотворение се харесва. Написах го през 1997г. и го включих в моята дебютна стихосбирка "И търся огледало за душата", издадена през 1999г. То е публикувано в някои печатни издания с посочване на името ми като автор. Не ми е ясно по каква причина в някои блогове то започна да се представя като написано от Дамян Дамянов. Почитателите на този голям поет, сред които съм и аз, трябва да знаят, че в неговите стихосбирки няма стихотворение с такова заглавие и с такъв текст. Мисля, че и като стил то се различава от стиховете на Дамян Дамянов. Отправяла съм сигнали до администратори на блогове за грешка в посочване на авторството, която продължава да се възпроизвежда. Виждала съм такива сигнали и от мои читатели, но само в един блог поднесоха извинения за грешката. Налага се да посоча, че книгата ми, в която е публикувано стихотворението, е с ISBN 954 478 014 9.

  ОтговорИзтриване
 9. Бисерка, съжалявам много и още сега ще напиша името ти под стихотворението:)На него попаднах в Интернет и там пишеше автор Дамян Дамянов.Смятах, че не може да се сбърка с такъв автор, но... Искам да ти кажа, че се възхищавам от този стих и те поздравявам най-сърдечно за него:))))Извинявам се, още веднъж и желая още много такива красиви стихове!♥

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...