АЙС ФРАПЕ
Ето това пия в момента, след като току-що се прибирам. И как не се изпарих по пътя - не ми е ясно. Пече отвсякъде и ефектът е двоен, троен, четворен. Топлина лъха от тророари, асфалти и бетони. Слънцето закова на 30 градуса още в 9 часа/ ехооо, слънчо, не е ли малко рано за такъв пек, сутрин/. След сваряването ми отвсякъде, ето ме вкъщи и веднага, светкавично,ултра бързо си направих айс фрапе. Как става ли? Ето как:
- една доза нес кафе
- лъжичка захар
- капки вода
- прясно мляко
- сладолед
- мини миксерче/ може и без/
- 5 кубчета лед
ПриготвянеВ голяма, висока чаша поставяме нес кафето + захарта + капките вода. Бъркаме с миксерчето до пяна. Още капки вода + бъркане. Прибавяме леда + млякото до горе/ оставямв място за сладолед /. Накрая една топка сладолед/какъвто и да е/. Две сламки и виждате от снимките всичко е на 6.
Вариант без миксерче Тези миксерчета ги продават по магазините, но ако нямаме/често срещано явление/, правим следното. Кафе+захар+вода+лед. Захлупваме с дланта си:)))И все едно е шейкър разбиваме. Може вместо вашата изнежена длан, да захлупите с малка чинийка и пак да стане. Просто разбивате, както барманите правят - нагоре, надолу, ляво, вдясно. Докато стане пяна.И след това + мляко + сладолед + две сламки. И сега идва един много спешъл момент. Много е вкусно, свежо, приятно, интересно, да се пие с приятелче. :) Със сладки приказки и добро настроение. Докато го писах това, в момента, си пиех фрапенцето с огромно удоволствие:)/ снимки, текст, рецептаZvetanka Shahanska/
Ще го направя без захар..в сладоледа нали има :)
ОтговорИзтриванеДа:) След като сладоледът си е сладък. Но то се слага малко захар. Кръстю, съвсем мъничко сложи за да се получи пяна:)))
ОтговорИзтриванеА,да..запяна:) Аз пия кафето без захар, ако е турско ,само със сметана :)
ОтговорИзтриванеНо, ако не държиш толкова на пяната, може и без захар:)Аз и така съм го пила. Става:)
ОтговорИзтриване