View this site in your language!

неделя, 11 юли 2010 г.

ЗАЩОТО ТЪКМО НЕЯ ПОЛИВАХ

/ снимки и роза Zvetanka Shahanska/

ЗАЩОТО ТЪКМО НЕЯ ПОЛИВАХ

Малкият принц отиде да види пак розите.
- Вие въобще не приличате на моята роза и още не сте нищо - каза им той. - Никой не ви е опитомил и вие не сте опитомили никого. Сега сте такива, каквато бе моята лисица. Беше само лисица, подобна на сто хиляди други. Но я направих моя приятелка и сега е единствена на света.
И розите много се смутиха.
- Хубави сте, но сте празни - продължи малкият принц. - За вас не може да се умре. Разбира се, случаен минувач би помислил, че моята роза прилича на вас. Но тя сама е много по-важна от вас всичките, защото тъкмо нея поливах. Защото тъкмо нея поставях под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея пазех с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали и дори понякога да мълчи. Защото е моята роза.../"Малкият принц" Антоан дьо Сент Екзюпери/

6 коментара:

 1. Мишел, прекрасни рози!
  Много обичам червени рози и днес като реших да надникна при теб, ме зареди с тези чудесни снимки и откъса от "Малкият принц". :)

  ОтговорИзтриване
 2. Роси, Роси, Роси...какво да обърна! Мнооого ме зарадва ти днес. Благодаря ти, че намина насам:)И аз обичам розите и ми е много приятно, че си се вдъхновила.♥ Роси, знаеш, че цветята са ми страст голяма. Гледам ги с много любов и тази роза ми отговори със същото! ♥ То си личи, всъщност. Лека вечер, приятелче и много усмивки!

  ОтговорИзтриване
 3. Наистина е красива, само да не решиш да използваш стъклен похлупак ;) И внимавай с баобабите :)

  ОтговорИзтриване
 4. Поливай, поливай...щом викаш, че при теб е горещо.
  :)
  И си личи, че добре се грижиш за цветята!

  Усмихнат ден ти желая!
  :)

  ОтговорИзтриване
 5. Малък принц, в никакъв случай похлупак! Баобабите няма начин, по нашите ширини не се срещат често:)))

  ОтговорИзтриване
 6. Ел, тук не е просто горещо, а много горещо. От няколко дни е задуха, дори сутринта срещнах един приятел, който ми каза - Почна се...Което значи, че големите жеги за нашия град са в разгар:)) Усмихнат ден и на теб, Ел:)))

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...