View this site in your language!

четвъртък, 8 юли 2010 г.

ОРАНЖЕВО







ОРАНЖЕВО

Нещо по оранжевко за настроение, защото , както вчера си беше 30 градуса и задушно, днес, в момента, е 16 градуса - мрачно, хладно, цяла нощ валя, но какво са за нас някакви си 15 градуса спад на температурите...Ние сме калени и неподдаващи се на времеви издевателства. Както вчера ми се ядеше само сладолед, днес нещата не стоят така отчетливо.

Тези латинки са втора серия и сега са във вихъра си.Реших да си ги снимам, защото ако има големи жеги, те не издържат и ще се омърлушат, ще престанат да цъфтят докато не се разхлади. Умни латинки. Пък и тези снимки станаха по-хубави от предишните. Не напразно казвам, че са умни, защото, когато става жега - листата им, които са като щитове, застават пред тях и ги пазят. Става въпрос за зелените им листа, с много дълго дръжки са и се извиват навсякъде. Да се порадваме на прекрасния им цвят - предимно оранжев.

Инфо

Оранжевият цвят е за хора, които им липсва душевна свобода, и се приспособяват трудно към външните обстоятелства. Този цвят ще ни помогне да понесем лесно тежестите на ежеднежните задължения. Какво по-хубаво! Оранжевият цвят действа подмладяващо, укрепва организма.И нещо много интересно - оранжев шал около врата нормализира функциите на щитовидната жлеза. Не на последно място - ако сме раздразнителни, емоционално нестабилни - това е нашият цвят./ снимки и текст Zvetanka Shahanska/

8 коментара:

  1. Не зная защо, може би професионална деформация, но нямам любим цвят :))
    А това ,че въздействат - две думи няма...
    За температурите говори един доц.д-р по телевизията, че температурни аномалии , по-големи от 7гр./денонощие не се отразявали никак добре на организма. А напоследък това е много често явление :(

    ОтговорИзтриване
  2. Все имаш слабост към някой цвят, но не си се замислял, може би.:)
    Колкото до температурните разлики, много са вредни - в случая около 15 градуса надолу, много ми се спи обикновено при такива обстоятелства. Нещо с адаптацията на организма е свързано. Колкото температурната разлика е по-голяма - по-трудно става регулирането на организма към новите условия. Но нищо не може да се направи в случая?!

    ОтговорИзтриване
  3. Оранжевото подпомага дишането, да дишаме по-спокойно! :)))))

    ОтговорИзтриване
  4. Сега се замислих...при мен има обратна връзка. В зависимост от настроението ми някои цвят ми изглежда по-приятен :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Радостина, значи оранжевото подпомага и дишането. Това не знаех, Благодаря ти, така инфото става по пълно:))))Усмивки и лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  6. Кръстю, интересен поглед даваш на нещата. В зависимост от настроението и настройката. Имаш обратна връзка в мейла ли?

    ОтговорИзтриване
  7. Кръстьо, разбира се, че всеки цвят ти дава някаква Енергия в момента.
    Когато имаш излишък от дадена Енергия, няма да те привлича цвета, който засилва тази Енергия! Ще ти харесва цвета, който ще засили намалената Енергия в теб!
    Дали зависи от настроението или от Вселената?!
    Както и да е, винаги някой някъде ни помага!

    ОтговорИзтриване
  8. Радост, толкова добре си го обяснила. Благодаря ти♥ Винаги има някой, някъде да ни помага! Дори и ние да не виждаме това:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...