View this site in your language!

петък, 16 юли 2010 г.

ПОДАРИ НАДЕЖДА



ПОДАРИ НАДЕЖДА

Ако можех да имам едно
магазинче с две полички...
Бих продавал - познайте какво!
Надежда, надежда за всички!...
/Джани Родари/

Колко сила има в надеждата

Надеждата е мотиватор. Тя движи живота ни напред. Думички като надежда, доброта, любов, вяра са много светли , почти бели, ефирни, леки..С високи вибрации. От тях лъха живот, вдъхновение, хармония. Дават асоциация за чистотата и красотата, на истинските неща в живота... Ако някой загуби надежда става лошо. Унилост, липса на желание, меланхолия, упадък.

Самовнушението

Има разказ на О'Хенри "Последният лист" - там едно болно момиче си внушава, че ще умре, когато и последният лист от лозницата пред прозореца падне. Отказва да яде, отпуска се и чака това да се случи. И за да не стане , един приятел художник през нощта , тайно, отива и нарисува лозовия лист на стената. И така , тя си мисли, че щом не пада листът, значи и е писано да живее. Вдъхновява се, мобилизира се и оздравява. Ето колко е важна надеждата за човека, а и силата на самовнушението играе много голяма роля.

Красив порив

Според Петър Дънов "Надеждата е помощник на вярата и на любовта. Тя върши най-дребните работи". Може да върши дребните неща, но наистина трябва да се опрем на надеждата, ако искаме да вървим напред. Красив порив. Необходим, защото времето, в което живеем е такова - объркано, сложно, неистинско, многопластово...Тя е малко зрънце, от което обаче могат да произлязат - смелост, доброта, спокойствие, търпение, любов, вяра. Нека не го губим или отнемаме от другите. Може да е малко, но с голяма сила.Надеждата е лъч светлина, който ние следваме цял живот. Да не отнемаме този лъч на хората, да ги обезсърчаваме, да ги оебезверяваме, напротив, да подаряваме надежда, любов, доброта. Няма безнадеждни ситуации. Има единствено хора, които гледат безнадеждно на тях. Zvetanka Shahanska

4 коментара:

  1. О, да ! Много хубаво! Кръстю, не напразно си избрал такова име на блога си!

    ОтговорИзтриване
  2. Нищо не е случайно...Приятни почивни дни.Пожелавам ти хубаво време и хубав материал за снимки :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря и на теб също хубави почивни дни! Прав си, че няма нищо случайно. Дори и да си мислим така, има толкова неща, които ние не забелязваме и не "виждаме" във времето. Просто те си се случват, навързват се/незвисимо от нас/ и довеждат до нещото, което ние мислим за случайно:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...