View this site in your language!

четвъртък, 1 юли 2010 г.

ВДЪХНОВЕНИЕ/19/



ВДЪХНОВЕНИЕ/19/

Мисли от Учителя Петър Дънов

"Когато се породи у вас една мисъл на омраза, тя да се превърне в обич. Ще ви дам метод, по който да превръщате омразата в обич: веднага се поставете на мястото на този, когото мразите, допуснете, че и вие имате същата грешка по отношение към Господа и кажете: „Господ при всичките ми грешки ме обича, затова и аз ще направя същото с този човек – ще го обичам!” Каквато грешка е допуснал или каквото поведение има даден човек спрямо вас, в същото такова положение сте и вие по отношение към Господа. Господ и досега не си е изменил поведението спрямо вас, Той ви обича. Започнете да движите мисълта си от вас до Господа, а после преминете от себе си към другите – към човека, когото мразите. Тази обич, която има Господ към вас, ще мине от вас към другия човек и той ще се постави в същото положение спрямо вас, в каквото сте и вие към Господа, т.е. в съзнанието на този човек ще се създаде същото отношение."

4 коментара:

  1. Така е...Само ,че има хора които приемат критиката като омраза,но "всичко е обяснимо ,всичко се преживява",както се казва в една песен...Утре вероятно ще има нещо по темата :))

    ОтговорИзтриване
  2. Е, да то винаги ще има такива, които бъркат критиката с омразата, или пък не могат да прощават, или егото им е супер голямо и не приемат дори безобидна забележка...Приятна вечер, Кръстю:)

    ОтговорИзтриване
  3. Не разбирам чувството омраза. Непоносимост, критичност, несъгласие, отвращение - да. Омразата ми е някак много нечовешка.

    Тези отрицателни чувства се раждат, когато проектираме себе си върху другите и не харесаме резултата. Тогава го отнасят те. :)
    (горният цитат, пренесен в реалния живот)

    ОтговорИзтриване
  4. Да, нечовешка е, особено когато видиш изкривено от омраза лице, ауу, чак тръпки ме побиват. То си е нечовешко, само лицето какъв вид придобива...И наистина,Точица, отнасят го, понякога несправедливо:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...