View this site in your language!

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

РАСТЕНИЯТА СИ ГОВОРЯТ


/снимка Zvetanka Shahanska / Switzerland/ /

РАСТЕНИЯТА СИ ГОВОРЯТ

Биохимици разбират "езика" на растенията все по-добре. На провелата се във Вашингтон, международна конференция изследователи оповестиха разкрити нови думи от езика на растенията, съобщава германският вестник "Берлинерцайтунг", предаде КРОСС.

Така значи. Потвърждава се тезата на индийците, че растенията и животните имат душа. Те си приказват, но ние не ги разбираме. И как ли пък ще ги разберем като нашите души са загубени. Няма ги. Празно е там, където те трябва да са. Устремени в материалното, затънали в блатото на пари, кариери, слава и успех...Там на дъното са нашите души, с ниски вибрации, окичени с тежестите на материалното "благополучие". Не могат да се издигнат, да се почувстват окрилени и да забележат, че има и други неща около нас, освен нашата "суперважна персона". Докато стоим в тази поза - забили нос в собственото си ЕГО, няма как да се случват хубави неща. Няма как да "видим" красивата природа, умните растения и животни...Ще сме груби , меркантилни и жестоки. Докато не вземем случайно да се осъзнаем...Ей така, да ни просветне , че има и други ЖИВИ същества освен нас хората на тази Земя...

Както насекомите, така и растенията разполагат с усъвършенствана система за комуникация чрез химични сигнали. Според последни изследвания те разполагат с методи за извличане и отдаване на информационни сигнали и чрез корените си.
/текст с снимка Zvetanka Shahanska/

4 коментара:

  1. Много бих искала да знам какво си говорят растенията у дома...Благодаря ти ,Цвети за тази публикация!

    ОтговорИзтриване
  2. Биси, и аз искам, и се надявам , че са доволни и си обменят позитивни послания :)))Благодаря много и лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  3. Винаги съм искал да разбирам езика на растенията и животните!Ти ги разбираш,Цвети:)И затова ги обичаш:)Приятна вечер:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно е това, което си написал, Живко:)Обичам ги, да:)Те са добри приятели. Не те предават, не лъжат, не разбиват сърцето ти, обичат те...Все хубави неща! Как да не ги обичаш:)Приятна и на теб!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...