View this site in your language!

четвъртък, 10 февруари 2011 г.

ВЯРВАЙ НА СЪРЦЕТО СИ


/автор на текст Zvetanka Shahanska/
ВЯРВАЙ НА СЪРЦЕТО СИ

Вярвай на сърцето си. Винаги прави това, което обичаш
и обичай това, което правиш. Ключът към щастието е в теб.
Да вярваме на сърцето си...Но лесно ли е това. И не се
ли намесват разни паразитни мисли,които ни спират
постоянно -"струва ли си", "правилно ли е", "не правя
ли грешка". Не, не правиш, защото това е правилният път,
ако искаме да сме щастливи.


Сърцето ни говори

Но няма кой да чуе. Защото ни е страх да му повярваме, защото ни спират условности.
И защо чакаме, какво чакаме...Сега не било времето, ама то никога няма да дойде, ако
седим и дебнем удобния момент. Няма и това е. С дебнене не става...Става с любов, с
отдаване на това което правиш или на този когото обичаш. Мисленето ни пречи, затова айде,махайте се мрачни мисли...

По лесно е да мразиш
Скоро четох в една статия, как авторката мразела всичко, как не понасяла позитивизма, оптимизма и всички розовоочилати глупости и си признава открито - аз съм хейтър...Ами не се учудвам - сам избираш пътя си. След като си избрал да мразиш, какво можеш да очакваш - щастие ли?!Много дълбоко се съмнявам,че сърцето е избрало да мрази, но някак си е по така да се правищ на хейтър, по-лесно е да отричаш всичко. Оказва се , че не е лесно да обичаш, защото там се иска всеотдайност. Да забравиш себе си. Това е удар срещу егото, но такъв - саблен удар...Не се понася много от себевлюбените егоцентрици...

Сигналите на сърцето

А сигналите на сърцето се разгадават лесно. Щом това, което вършиш те кара да се чувстваш добре...
Щом човекът, с който си, те вдъхновява, и ти направо си забравил себе си. Значи това е...Сърцето говори.
Ние само трябва да се вслушаме.../автор на текст Zvetanka Shahanska/

10 коментара:

  1. Много точно казано!!! Колко хора достигат до този извод-Малко , а колко са готови да го последват николко или 2?!!Смятам че трябва да бъдем себе си в максимум ситуации и с максимум хора, иначе няма да сме щастливи.Надявам се да попадам често на такива смислени публикации.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако по-често се вслушвахме в сърцето си,грешките щяха да бъдат по-малко!Лека нощ,Цвети:)

    ОтговорИзтриване
  3. Когато си слушаме сърцето, когато обичаме безрезервно... дали не предозираме любовта... дали от излишъка й не страдаме... както от недостига...

    ОтговорИзтриване
  4. Сложно е:)но всичко трябва да е взаимно,защото колко и да слушаш сърцето от другата страна ако са безразлични ,трудно се получава,нека всеки намери любовта която търси:)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен,благодаря за коментара. Малко са съгласни да го следват, защото се иска много отдаване, и много любов. Ако си решил да правиш това, което ти е на сърце се иска смелост, защото много от хората около теб няма да го харесат и ти трябва да имаш сили за да го отстояваш.../говорим за това , което искаш да правиш, което чувстваш, че трябва да правиш за да си щастлив, тук не се визира само любовта като такава между двама дущи, където също се иска отдаване/. Оказа се, че да бъдеш себе си е много трудно начинание. Но си заслужава.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Живко, съгласна съм с теб и не само, че щяха да бъдат по - малко, но и щяхме да сме поне по-щастливи в живота си. Приятен ден, Живко!

    ОтговорИзтриване
  7. Амазонка, и тук повтарям, че в статията нямам предвид само любовта между двама души, а да открием онова нещо в живота си, което правим от сърце и с много любов. Тук любовта никога не е вповече. Колкото повече влагаш, толкова става по-хубаво.
    Колкото до любовта между двама души - това пак е избор, който ние сме направили и като такъв сме длъжни да понасаяме и плюсовите и минусите. Естествено, че една обсебваща , зависима любов, няма да се хареса на никой!
    желая ти един прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Силвия , като говорим за любов между хората - съм съгласна, че всеки трябва да открие тази любов, която иска и има нужда от нея.
    Но когато става въпрос да влагаш любов във всичко , което правиш или, ако не става по-добре не се захващай, защото резултатът е различен, когато влагаш сърце и когато не!
    Един усмихнат ден:)

    ОтговорИзтриване
  9. Вие с цетята и текстовете сте част от моите любими неща-поставила съм ги и във фейсбук-да се попият тези разкошни цветя и от други очи.Отново ще се срещнем тук!

    ОтговорИзтриване
  10. Anonimen, благодаря ! Радвам се и ще се радвам да коментирате тук1 Лека вечер и много усмивки:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...