View this site in your language!

четвъртък, 29 април 2010 г.

ЗЕЛЕНО


ЗЕЛЕНО
Цветотерапията е прилагана още в древността. Призната е и сега. С цветотерапия помагали на болните в Индия, Египет, Китай...В древния Китай предписвали на болния да носи дрехи с определен цвят или да стои в стая , чиито стени са боядисани в нюанс, лечебен за страданията му.Гьоте се е интересувал също от това. По свой път стигнал до извода, че цветовете въздействат на душата, събуждат мисли и емоции. Според Джейкъб Либерман, който от 30 години изучава въздействието на светлината и цветните лъчи върху човешкия организъм, заключава, че цветът и слънцето могат да заменят почти всички лекарства.

Зелено

При апатия, емоционална неуравневесеност и раздразнителност носете зелени дрехи. Зеленото влияе благотворно на нашата нервна система, освежава и успокоява. Повишава жизнения тонус и разтоварва от психическото напрежение, помага да се отпуснем и да заспим спокойно.. Подобрява умствената работоспособност, спомага за по-добра концентрация. Въздействието на зеления цвят създава усещане за мир и равновесие.

Не случайно се чувстваме така сред природата. Зелена гора, безкрайни поляни с треви, детелини, жълтурчета / жълтото е слънчев цвят :)))/. Да ходиш, ходиш и да не спреш. Ако пък се събуеш бос, запретнеш крачоли и си позволиш по този начин да почувстваш, естествената мекота на тревата / което си е един естествен масаж на ходилата също/, тогава вече си много близо до блаженството.Захвърляме безгрижно сандалите и се наслаждаваме на лекото гъделичкане по стъпалата, радваме се на приятната хладина от още не вдигналата се роса, примижаваме срещу слънцето и се вслушаме в душата си...Усмихнете се, животът е прекрасен:)Zvetanka Shahanska

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...