View this site in your language!

четвъртък, 8 април 2010 г.

ЗДРАВОСЛОВНА РЕЦЕПТА ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА




ЗДРАВОСЛОВНА РЕЦЕПТА ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

Тази рецепта ми попадна още преди години. Беше залепена вместо етикет на един буркан с мед, купен от производител на мед. Той продаваше на сергия пред Бачковския манастир. Рецептата не е много традиционна, но е силен енергиен стимулатор . Сега точно, след студената зима и началото на пролетта, ще ни е от полза, още повече няма нищо вредно в нея.
Необходими продукти:
- едно яйце, прясно
- сокът от около 1 кг лимони
- мед 1 голям буркан
- орехи /сурови /, може цели ядки, нарязани, накълцани или смлени - една голяма чаена чаша

В един дълбок стъклен съд се поставя едно яйце/сурово и прясно/, както е цяло с черупката, добре измито с вода. Покрива се с прясно изцеден сок от лимони. Трябва ни сок колкото да покрие изцяло яйцето. Т. е яйцето е потопено в лимонов сок. Покриваме съда с капак и го оставяме така на тъмно и хладно място - хладилника. Стои докато яйцето с черупката се разтвори напълно. Черупката е необходима заради естественото съдържание на калции в нея. А той пък ни е нужен на нас , за да ни подсили имунната система, заедно с другите съставки, за да не рухнем от пролетната умора, която ще ни връхлети скоро и ще ни кара да се прозяваме нон стоп, няма да ни се става от леглото сутрин и ще сме провлачени цял ден. Прибавяме към получения разтвор, меда от големия буркан, разбъркваме добре. Прибавяме и орехите към тази смес. Разбъркваме пак. И получаваме крайния продукт, от който, всеки ден сутрин, си хапваме по една супена лъжица. Това е. Не е трудно. Времето е дълго само при разтварянето на яйцето. Другото е бързо и лесно. Може и вечер по една лъжица също. Но да внимаваме все пак - да не се енергизираме прекалено и да се докараме до подскачащ пинг - понг от излишна енергия. Да бъдем умерени и да не изпадаме в крайности. На кастинг, за Супермен, няма да се явяваме.Zvetanka Shahanska

20 коментара:

  1. :) е не е чак толкова лошо да си супермен :), супермен е само един-Бойко Борисов :)(: така че той ще ви е жури :)

    ОтговорИзтриване
  2. Няма нужда от жури, нито пък от супермени:)

    ОтговорИзтриване
  3. Рецептата наистина е много добра.
    Преди около 15 години имах проблеми със здравето.
    Застудеше ли малко и почваха настинките, кашлицата. А с тях и една торба хапчета и сиропи.
    Една баба, позната на хазяйката, ми каза точно тази рецепта и оттогава нямам проблеми.
    Не че не съм боледувал изобщо, но явно това е една енергийна бомба, която подсилва здраво организма.

    ОтговорИзтриване
  4. Преди два дни видях рецептата и веднага реших да я изпълня.Яйцето кисне в лимоновия сок и черупката вече е разтворена.Въпросът ми е колко време трябва да се разтвори цялото,защото ми се струва,че ципата няма да може да се разтвори.
    В друга подобна рецепта пише,че след като се разтвори черупката яйцето се пасира в сместа.
    Кое е правилно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря.Ще му махна ципата и ще го пасирам.Като подобрител се добавят и две лъжици алкохол 40%(според П.Димков)
      Успех на всички.

      Изтриване
  5. Това яйце няма ли да се развали след определено време и да развали и цялата смес?

    ОтговорИзтриване
  6. Подходящо ли е да се дава на дете на 5 годинки,и ако е възможно дозата трябва ли да е същата.Колко време може да се дава.Благодаря ви.

    ОтговорИзтриване
  7. Тази рецепта е част от рецептата на най великия наш лечител Петър Димков и е за тези които страдат от анемия. А, следващата рецепта пак лечителя за засилване на имунната система: Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица (за деца по 1 чаена лъжичка) от следната смес: 500 г чист пчелен мед, 20 зелени листа от индрише и 20 ядки от сладки бадеми, счукани в дървен хаван или смлени, 100гр. смлени орехи, 1 суп. лъжица канела на прах и 4 лимона, смлени на машина за месо с корите, но без семките.(при високо кръвно се добавят 20 листа от здравец, по 12 г обикновена валерианова тинктура (чиста) и тинктура от глогов цвят (от аптеката)
    Забележка. За деца листата от индрише да се слагат според възрастта им. Например, ако са на 5 години - 5 листа, на 7 години
    - 7 листа, на 9 години - 9 листа и т. н.
    Петков

    ОтговорИзтриване
  8. iskam da popitam taq recepta dali moge da se izpolzva sled rakovo zabolqvane?

    ОтговорИзтриване
  9. sled kakav period ot vreme moje da se poftarq

    ОтговорИзтриване
  10. tova val6ebstvo koga trqbva da se vzema sled hranene ili predi?

    ОтговорИзтриване
  11. Извинете, може ли да се направи всичко това, но без яйцето - буркан мед, чаша смлени орехи и сокът на 1 кг лимони?

    ОтговорИзтриване
  12. Рецептата на Петър Димков за засилване на имунната система много ми допада,тъй като имам съм почитател на рецепти с мед,имам анемия,а освен това отскоро съм майка и поради натрупана умора имунната ми система е доста поотлабнала.Въпроса ми е дали мога да я приложа през периода на кърмене или поизчакам(става върос за мен)Някой дали има сведения за уптребата на меда по време на кърмене,тък като в последно време се изписаха много противоречиви мнения за това?Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не виждам с какво медът може да окаже негативно влияние! Той е толкова полезен. Но ако някой знае нещо да напише!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...