View this site in your language!

петък, 16 април 2010 г.

БЪДИ КАТО ЦВЕТЯТА









/aвтор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
БЪДИ КАТО ЦВЕТЯТА

Толкова много обичам цветята - красота подарена на нас хората, от природата. Магия и вълшебство. Безвъзвратно съм омагьосана и пленена. Тези изящни произведения ни носят радост, вдъхновение, любов. Правят ни по-светли и добри, карат ни да се замислим - всъщност ние ли сме тези , които сме висшите същества в този наш свят.

Цветята имат душа

Твърдо се придържам към твърдението на индийците, че растенията имат душа / както и животните /. Те страдат като хората от лошо отношение, дума, негативна енергия. Реагират на различни дразнения. Това не са празни думи. Правени са опити - на две групи посеви се въздействало по различен начин. На едните с положителни думи и отношение, на другите с негативни. И познайте кои пораснали високи и хубави, и кои залинeли. Тук можем да си направим извод - за силата на думите и енергията, която носят и как влияят. И следващия път като ни идва да кажем някои остри и обидни думи, по-добре да замълчим, защото лошите думи, понякога дори убиват.

Метод за релакс

Искам да споделя, колко е приятно самото отглеждане на цветя. Как от семенцето се появява тази красота. И самият факт, че си допринесъл поне малко за това - те изпълва с радост и щастие. А и заниманията с тях, носят тотално спокойствие и релакс,това е медиативно действие, има ефект, както след медитация. Естествено грижите са всекидневни, но удоволствието е несравнимо и не тежат, а напротив. Изключваш всичките си проблеми, потапяйки се напълно в един друг, по-добър свят. Времето спира - а и не те интересува. Свят на красота, доброта и добронамересност. Много подходящо да се използва като метод за релакс. Препоръчвам го и гласувам с две ръце. Опитайте, ще останете очаровани.

Благодат

Човек се пристрастява към това с пълна сила. Но е една от най-хубавите и благодатни зависимости. Мога да го сравня с ефекта на слънцето след тежка зима. Ето така се чувствам като погледна каквото и да е цвете, тревичка, клонче напъпило, минзухарче, иглика, люляк , дори сега пиша и усещам уханието му ...
А уханието, ах уханието!
Какъв разкош!
Знаете ли, че цветята са единствените с естественонаситени цветове, които съществуват в природата?
Природата ни обича и с методична упоритост се старае да ни дари малко радост. От нас се изисква само да отворим сетивата си и да поемем толкова, колкото можем. Показва какво точно да видим, в случай че сме все още слепи - къде е истината и важното в живота. И да попием, колкото се може повече от тази истинска, непреходна, и винаги съществуваща около нас красота.
И никаква минималистичност в чувствата.
Да се радваме максимално!
/ текст, снимки и цветя Zvetanka Shahanska /

4 коментара:

  1. Докосването до природата винаги е положителено и зареждащо. Много красива градинка :)Заповядай при мен, имам награда за теб :)

    ОтговорИзтриване
  2. Рaзбира се, че имат душа, а ако са били лоши приживе, след като умрат, Господ ги праща в пустинята!

    PS Хаха.

    ОтговорИзтриване
  3. Катя, благодаря:) Природата е велика!Винаги има красиви подаръци от нея!

    ОтговорИзтриване
  4. Bla, пак ме разсмя:)))Ти си сладур и имаш чувство за хумор! Готино ! Поздрави и усмивки:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...