View this site in your language!

неделя, 30 януари 2011 г.

ДЪЛГО СЪС СМЕТАНА...



ДЪЛГО СЪС СМЕТАНА

Днешният студ не ми попречи да направя една доста дълга разходка. От време на време ми замръзваха ушите/ не обичам да нося шапки/, но аз влизах в някой магазин, докато се размразя и после пак тръгвах. Мислих да снимам, но освен това коте, което се препичаше на слънце върху покрива на една кола, друго не ме вдъхнови. Нямаше много хора по улиците. Срещнах един съсед, който се прибираше. Пенсионер, та той ми даде съвет "Повече от 40 минути навън в студа - не! Казали го по телевизията - те завалийките нали вярват, все още, на всичко казано по радио, телевизия и вестници. За да го успокоя му казах " Ооо, добре, ще го спазя!" и отцепих 3 часова разходка:)))Заради слънцето не ми се прибираше, все пак, когато е в наличност, нещата не са чак толкова неспасяеми. Има още сняг и висулки, висящи най-вече там където климатиците са капали/и капят/. Кафе си купих от една машина, защото, не ми се влиза по задимени кафенета. Ако не е да го пия навън - няма смисъл. Изпих си го ходейки и зяпайки. Пия го дълго със сметана и много си го харесвам.Прилича на капучино/което също обичам/. Всъщност това е кафе, което се прави на капучино:) Смятах да не качвам днес пост, но нещо ми се дописа, и това е положението...Може да се каже, че си беше един много леден зимен ден със слънце, разходка и шляене...На мен ми хареса...
/текст и снимка Zvetanka Shahanska/

16 коментара:

  1. Добре е ,че успяваш да се организираш...аз се разхождам в твоя свят,а сутринта мина в правене на палачинки,традиционно,ако сина си е вкъщи,както преди,а също и защото четох твоята рецепта за родопски катми.Наполовина съм от Ст.Загора и родата все ми прави забележка,че не намирам разлика кой знае каква в палачинки и катми.Някога баба разстилаше синията,отпочваше едно правене,цяла сутрин,на сач,след което се хвърляхме на сиропирани,със сирене,домашно,разбира се,сладко и т.н.,вкусотии.Основно в катмите има мая,а в палачинките може и без сода.Днес опитах точно твоя вариант и пак-благодаря!Хайде,че стана дълго и ми се допи със сметана...Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Цвете чудя се как не си отпрашила нагоре... ? То не беше чак толкова ледено. За мен е много крив ден днес ... видео картата на единия РС прегря... нищо не върви днес

    ОтговорИзтриване
  3. Няма ли наушници вече по магазините? От ония, като слушалки с козина, щом не обичеш шапки? :)

    ОтговорИзтриване
  4. По телевизията казаха, че машините за кафе са измежду преносителите на хепатит.

    ОтговорИзтриване
  5. Bearkis, много се радвам, че си опитала рецептата ми за катми. Ами че то и аз правих днес за закуска:) Те винаги стават - основната разлика е, че катмите се правят с кисело мляко, а палачинките с прясно:)а пък маята съм я заменила със сода. На сач са най-вкусни и на естествен огън. Но става и в тефлонов тиган на котлона:)Със сирене и домашно сладко или конфитюр си е вълшебно:)Приятно кафенце и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Кръстю, има да, но и със запушени уши не мога да ходя, все едно са ми заглъхнали ушите...Понякога слагам качулката на якето , но трябва да е върл студ:)))Приятна вечер от мен:)

    ОтговорИзтриване
  7. Боряна, може и да е така, но може и да не е. По скоро би се заразил човек в някое кафене от не добре измита чаша, отколкото от машина с чаши за еднократна употреба:)Пия кафе само от машина - много е добро! Може би от година, досега не съм чула някой да се е разболял от това. Но имам познат от нашата улица, който се разболя от хепатит от чашите в едно кафене!

    ОтговорИзтриване
  8. Калине, днес ми беше по-студено от вчера. Да ти кажа, че и при мен технически не беше кой знае какво, защото нета ми прекъсваше цял ден и аз на няколко пъти се отказвах да качвам каквото и да било, защото ми омръзна по средата да ми изчезва нета...И след това да почвам от начало...Имах и проблем с качването на снимки, и по тази причина тук качих само една:)))Но това е...след като не зависи от нас какво да направим:)))

    ОтговорИзтриване
  9. Цвете на кой доставчик си? Искаш ли да те уредя с нет който не прекъсва?

    ОтговорИзтриване
  10. Засега няма да ги сменям, защото не се случва често и съм доволна от тях:)но ако реша ще имам предвид предложението:)))мерси:)

    ОтговорИзтриване
  11. Но водата се сипва в една туба, която също не се знае дали се мие. И там, от където я взимат също може да се окаже неясно. Може би човек като си познава машината. А онова кафене с мръсните чаши не го ли изложихте н Интернет.

    ОтговорИзтриване
  12. :) Не пия кафе от машините. По разбираеми причини :). Просто липсва контрол над тези машини :)

    ОтговорИзтриване
  13. Е, аз пък пия и не е вярно, че няма контрол над тях. всеки случай, децата, които се бяха заразили масово/не си спомням от кой град бяха/, не са пили кафе от машини. А случая с моя познат стана преди години и тогава се счете за нещо не дотам важно. А водата, която се влива в кафето е гореща, което също помага, ако има някакви микроби да бъдат унищожени. Аз пак продължавам да твърдя, че кафенетата и ресторантите са много, много по-опасни за предаване на различни зарази. Приборите, чашите, чиниите, мислите ли, че се мият както трябва? Да не говорим за кухните им. Там е фрашкано с микроби, от всичките гадни мазнини, които ползват и съм 100% сигурна, че не сменят редовно мазнината, а я ползват многократно. Това е положението. Но всеки сам решава къде и какво да яде. Специално за хепатита е много важна и личната хигиена. Да се мият ръцете често. Винаги да имаш под ръка мокри кърпички и да не пиеш вода от чешмата. Може би ще напиша пост специално по тази тема.

    ОтговорИзтриване
  14. Калине, не се заблуждавай, че има някакъв контрол в местата за обществено хранене. Всичко е само за да се събират глоби и на никой не му пука дали ще те разболее с нещо. Зависи и от съвестта на работешите там./която почти липсва, както виждаме дори и при доста лекари тя е дефицит/. Всеки сам трябва да се пази.

    ОтговорИзтриване
  15. Така е права си!!! А за горното- кухните определено са под всякаква критика. Аз да ви кажа пия вода само от чешмата. Рядко съм на минерална. Освен това аз пия много газирани напитки и фреш. Особено опасни са малките кафенца и малките ресторантчета. По-скътаните. Но, да всеки сам решава какво да прави :P
    всичко в момента в страната е само глоби. Не се мисли за друго освен за глоби и подслушване.

    ОтговорИзтриване
  16. Калине, прав си, че всичко се свежда до глоби и подслушване и на никой не му дреме за хората...Изобщо...Да се отчете дейност, това е целта. По тази причина ние като барон Мюнхаузен - трябва да се хванем за косата и да се издърпаме:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...