View this site in your language!

вторник, 20 юли 2010 г.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ЧОВЕКА ДО ВАС...









ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ЧОВЕКА ДО ВАС...

Днес е жегааа, нищо ново под слънцето. Пече та се къса, сега се прибирам и съм вир водичка. По пътя си обаче, успях да снимам няколко тераси с цветя, които много ми харесаха. И сaндъчетата с цветя пред едно заведение.

Все още тук не са толкова много терасите с цветя, както в Швейцария, например. Там дори кооперациите / не живеят във високи блокове/, а в малки 3-4-ри етажни кооперации и къщи, са с еднакви сенници. Където нямат цветя, имат разни джаджи по терасите - джуджета, ветропоказатели, въртящи се колелета, хвърчила - само да е весело. И това сега, което ще напиша, веднъж съм го публикувала, но не помня къде. Там в трамваите/ не ползват рейсове, защото не е екологично/ има надписи - "Моля обърнете внимание на човека до вас, ако е тъжен, мрачен, разговорете го за да излезе от това състояние". Ето това ме заби в земята направо. Правят го заради депресиите и самоубийствата в страната. Изобщо те са друга планета. Лекарите търсят винаги каква може да е причината, разпитват за какво ли не, водят разговори, общо състояние, психика...Антибиотици се изписват , само , ако умираш например...То и никой не се е засилил да ги пие. Такива ми ти работи.../снимки и текстZvetanka Shahanska/

8 коментара:

  1. Замисли ме...А снимките са хубави и сниманото също:)

    ОтговорИзтриване
  2. Снимките са страхотни :) Наистина е много освежаващо да виждаш такива красоти на улицата.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за снимките:) А колкото за другото, си е самата истина. Те са на светлинни години пред нас. Няма настигане...за съжаление.

    ОтговорИзтриване
  4. Topcho, благодаря:) Радвам се да показвам красиви неща. Цветята винаги действат свежо ! Хубавото е , че все повече хора започват да гледат цветя по терасите:)

    ОтговорИзтриване
  5. Много свежо,чисто,подедено!Чудесни са снимките!......
    Питах се...защо ще се самоубиват в Швейцария...обаче?

    ОтговорИзтриване
  6. bearkis, благодаря ти:) Колкото до самоубийствата там-те съществуват и тук, и навсякъде. Просто там обръщат внимание на този факт, и искат да помогнат по някакъв начин на тези хора, да предотвратят нещата, когато се стигне до там.Предполагам причините в тази развита държава са различни от тези тук. Може би от прекалена задоволеност, понеже бедни там няма/поне не в този смисъл като тук/, започват от средна класа. Сигурно в един момент губят мотивация.

    ОтговорИзтриване
  7. Готини снимки, наистина е свежо, като е цветно :) А за надписа, тук би бил нещо от рода на: "Моля обърнете внимание на човека до вас, ако е тъжен, мрачен, прецакайте го, за да се ядоса и да вкара адреналин, за да излезе от това състояние" :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря:) Не би трябвало да се смея, но това, което си дал за надпис тук, ме разсмя. То това с прецакването е национална дисциплина. Макар че , ако се абстрахираме от начина, и ако дигането на адреналина помогне и те вкара в кондиция пак е нещо:)))Въпросът е да не те забие още повече...Лека вечер/нощ/, Малък принц:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...