View this site in your language!

понеделник, 19 юли 2010 г.

ДОЗА РЕЛАКСஐ











ДОЗА РЕЛАКС

Никой освен теб не управлява щастието ти; затова ти имаш силата да промениш всичко, което желаеш в себе си и в живота си./Barbara De Angelis/

Стремя се винаги, когато мога, събота и неделя, да съм извън града. Не само заради въздуха, но и за смяна на обстановката, възприятията и гледната точка. Ссмятам, че е много полезно - уравновесява, вдъхновява, освежава и влива много енергия. Това го пиша не защото искам да давам теоретични съвети, а защото съм го изпитала и познавам ефекта. Има един момент, когато човек кара по инерция, механично, като навита пружина и не му се сменя стереотипа. Напротив. Трябва да се сменя за да се излезе, поне временно, от зациклянето. Дори и да се усети вътрешна съпротива първоначално, да се самомотивираме да го направим. Само след някоко часа ще се чувстваме вече свежи и по - позитивни. Да използваме всяка възможност за релакс и отпочиване, без чувство за вина, защото не сме роботи, зомбита или роби. На някой може и да му се иска да сме - но sorry, поне при мен няма шанс:)/текст и снимки Zvetanka Shahanska/

6 коментара:

  1. Щом имаш възможност, прави го...не като мен..Блъсках като луд, сега имам много време, но малко здраве :(
    А иначе снимките са много хубави...покриви :)

    ОтговорИзтриване
  2. Кръстю, не че е някакъв закон, но когато изпадне възможност, не се колебая, дори и понякога да е за час, два. Много помага. Радвам се, че ти харесват снимките:)Тези покриви от дялан камък/тикли/, много ми допадат. Дават някаква топлина:)

    ОтговорИзтриване
  3. Тези тикли ги има на много малко места - в Родопите и в Централен Балкан, около Габрово и Троян. И всичките тези местенца са чудесни за релакс. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Точица, точно така, на малко места са останали. Тези са от Родопите, където има калдъръми от римско време Още. И какво ли няма, затова я наричат и Мистичната Планина:)например съм виждала в едно родопско село, вила. И пред вилата една римска колкона, полегнала. Ей, така - за разнообразие. Собственика я намерил и хоп сложил си я за разкош:)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ако му се вписва към вилата, без да е кич, наистина е разкош. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Вписва се, пък и е ценител, не е кич, а жест към нашата история, и ме изкефи тотално, когато го видях и как само разказваше, по какъв начин я е домъкнал, защото е тежка, а там всичко е стръмно - пътечки, завои:) Да не говорим за разните мостчета каменни - пак останали от Римско време, то на всяка крачка има:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...