View this site in your language!

вторник, 6 юли 2010 г.

ДИВИ ЦВЕТЯ






/snimki Zvetanka Shahanska/
ДИВИ ЦВЕТЯ

Е , няма такава безбрежна красота. Да ти се ширнат пред теб дивите цветя. Това са най-устойчивите видове, понеже никой не се грижи за тях - естествен подбор. Никнат си , където са решили и нищо не е в състояние да им попречи. Цветовете са най-разнообразни и действат много отморяващо върху преситените ни от бетон и асфалт очи. Създават усещане за волност, свобода и безметежност. Направо се събуваш бос и ходиш, ходиш...И забравяш за тревоги, проблеми – те са някъде там в другия свят...сега сме тук и се наслаждаваме – аромати, птички, билки, пеперуди, калинки, росна трева, борови иглички / малко боцкат по босите ходила, но на кой му пука изобщо/. А когато напече здраво, във въздуха се носи ухание на смола и бор, което никога не мога да сбъркам, никога. Природата ни дава всичко това – ето така, да се радваме, да релаксираме, да дишаме с пълни гърди, да видим, че сме част от него, то е наше, но ние сме го забравили, отдалечили сме се, защото трябва да постигаме върхове, да се доказваме/ на кого/ , да бързаме нон стоп, да нямаме време, да носим 100 дини под една мишница, да си мислим, че прашните улици, клаустрофобичните ни апартаменти, безумният трафик, изкуствените ценности, чалгаджийските силикони и мутренските маниери това сме ние. Да, но това не е истина. Природата - това сме ние. Поне може да и се порадваме , няма вход, билети, ограничения. Дори нищо друго да не правим, само да подишаме, пак е нещо. Вдишваме дълбоко, задържаме малко и бавно издишваме. Така няколко пъти...Естествено с усмивка. След това ми се обадете, ако пак сте същите.../ снимки и текст/Zvetanka Shahanska

10 коментара:

  1. Имаг особен аромат дивите цветя...
    а аз някакв проблем с излизатето на коментарите...Сега ще направя една проба...

    ОтговорИзтриване
  2. Излизат коментарите, понякога трябва втори път да кликнеш:) А дивите цветя, носят в себе си нещо чудно, романтично и безкрайно...:)

    ОтговорИзтриване
  3. Нещо не ми излиза коментарът, ще пробвам пак. Обичам дивите цветя, защото носят романтика, красота и безкрайност...♥

    ОтговорИзтриване
  4. Усещането е страхотно, но все забравяме, че и този свят съществува...

    ОтговорИзтриване
  5. И аз цял ден само проба-проба. Какво става с тези коментари днес -пиша не излизат, тук коментират хора - изклиза, когато си иска...

    ОтговорИзтриване
  6. malkiatprinc, да, усещането е много специално, но наистина все забравяме и забравяме, затова да си припомняме...:)

    ОтговорИзтриване
  7. Да срешнеш нещо толкова красив израснало невиждало човешко око наистина е прекрасно, кара те да се сетиш за малките неща който ни заобикалят и не им обръщаме достатъчно внимание.

    ОтговорИзтриване
  8. Красиво е и понякога не може да се опише с думи, колко е прелестно, Дамски парфюми! Да започнем да ги забелязваме дребните неща, поне ще ни вдъхновят!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...