View this site in your language!

петък, 12 февруари 2010 г.

ОБИЧА МЕ, НЕ МЕ ОБИЧА...


ОБИЧА МЕ, НЕ МЕ ОБИЧА...
Колко пъти сме късали листенца от маргаритката и сме повтаряли тези думи, като в някакъв транс, че ще ни каже тя - маргаритката , отговора, който така силно ни вълнува. И защо си мислим въобще, че някъде другаде се крие той, освен в нас самите? Та нали ние сме участниците в тази игра наречена -любов. В това вълшебство, носещо ни толкова положителни емоции, но и не малко страдания. И въпреки всичко, дори и опарени от последната си връзка, пак и пак търсим ли търсим същото усещане, емоция, състояние - да се понесем нестъпващи по земята, когато реалността размива своите граници и ние се носим като балончета пълни с хелий из пространството.

Всъщност ние сме обречени на търсена цял живот, понеже любовта е нашата движеща сила, нашето вдъхновение, нашият силен старт за всяко нещо, което правим. Тя е солта на нашия живот. Без нея всичко е безвкусно, сиво, равно, скучно, безинтересно. С какво например може да се сравни нетърпението, бързото тупкане на сърцето, припряното кипрене, блясъкът в очите, вдъхновението, радостното очакване, когато отиваме на среща? И когато срещнем погледа на любимия, прегръдката, даряваща толкова взаимност, целувката - като докосване и предаване на най-съкровени чувства и нежност. И когато тръгнем хванати за ръка , неинтересуващи се от никой и нищо около нас.

А замисляли сте се, как това влияе на всичко. Защото тази емоция, е толкова силно наситена с положителна енергия, че тя се разпръсква навсякъде и всеки минал през този облак, носещ се около влюбените , те зарежда неволно. И когато видиш двама влюбени на пейката, на алеята, на улицата ти неволно се усмихваш, става ти драго и мило, защото веднага, автоматично ти носят спомен за нещо хубаво, изживяно преди или сега. И те прави съпричастен , благосклонен , заразен с любов. И ти става леко на душата, че животът си се движи по своите си закони, без да се съобразява с нищо, непоколебимо и се успокояваш, че любовта няма никога да свърши, тя е около нас и колкото повече мислиш за нея, я привличаш с цялото си същество. Винаги има нещо и някой, които могат да бъдат обичани, безрезервно, отдадено , с цялото си същество, дори и да няма взаимност. Просто обичаш и не питаш. Е, може и да попиташ маргаритката за точния отговор. Zvetanka Shahanska

2 коментара:

  1. "Винаги има нещо и някой, които могат да бъдат обичани, безрезервно, отдадено , с цялото си същество, дори и да няма взаимност. Просто обичаш и не питаш. Е, може и да попиташ маргаритката за точния отговор."

    Надявам се, повече хора да осъзнават и ценят този Факт, Цвети :)

    ОтговорИзтриване
  2. Милена, добре дошла тук ♥♥♥ Толкова ме зарадва днес - невероятно, как се радвам, че успя☼☼☼ Ами то всеки разбира любовта по различен начин. Аз така я разбирам, че е важно самия ти да обичаш и това те вдъхновява, дава ти сили. Безрезервно, то насила не можеш да накараш някой да те обича, как да го принудиш, но затова пък ти можеш да обичаш, нищо не пречи, нали :)Въпросът е да не забравяме какво е това любов. Може да се обича всичко, стига да го искаш,това е красиво, светло и е страхотно♥♥♥ Поздрави, поздрави, още веднъж добре дошла :))))٩(•̮̮̃•̃)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...