View this site in your language!

сряда, 24 февруари 2010 г.

ЖИВ ХЛЯБ



ЖИВ ХЛЯБ
Преди доста време гледах по ТВ как един човек споделяше, че бил много зле, имал анемия, отпаднал, и лекарите не можели да му помогнат. Той е актьор, но името му не запомних тогава. Сега не играе. И му дали тази рецепта за жив хляб, която изпълнявал и си стъпил на краката с него, оправил се и се чувствал много здрав и пълен с енергия.. Тъй като във форума на http://self-help.bg/, дискутирахме за видовете хляб - дали да се яде хляб въобще или не, се сетих за тази рецепта, която аз лично не съм ползвала и правила. Но може пък на някой да му помогне. Затова реших да я напиша и тук.
РЕЦЕПТА ЗА ЖИВ ХЛЯБ
- Две чаши чаени покълнало жито.
- Две чаши чаени орехи / сурови /.
- Мащерка - една кфена чаша.

Всички тези съставки се смилат в блендер. Поставят се на дъното на една купа и се пресова с лъжица. Обръща се върху кърпа и се суши. Всъщност се образуват нещо като малки кръгли питки. Не се пече. Суши се върху радиатор на парното или акумулираща печка, или в много слаба фурна. След това се яде вместо хляб. Това е. Той обясняваше и как можеш сам да си направиш житото да покълне. Разстила се върху влажен памук и за няколко дни покълва. Но мисля, че и в магазините продават такова жито.

2 коментара:

  1. Най-полезно е покълнало жито на което само се вижда кълн.
    Така се консумира по време на Житния режим.
    Става за 36 часа.
    По-големи кълнове на житото не са полезни!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, благодаря за полезната информация!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...