ЖИВ ХЛЯБ
Преди доста време гледах по ТВ как един човек споделяше, че бил много зле, имал анемия, отпаднал, и лекарите не можели да му помогнат. Той е актьор, но името му не запомних тогава. Сега не играе. И му дали тази рецепта за жив хляб, която изпълнявал и си стъпил на краката с него, оправил се и се чувствал много здрав и пълен с енергия.. Тъй като във форума на http://self-help.bg/, дискутирахме за видовете хляб - дали да се яде хляб въобще или не, се сетих за тази рецепта, която аз лично не съм ползвала и правила. Но може пък на някой да му помогне. Затова реших да я напиша и тук.
РЕЦЕПТА ЗА ЖИВ ХЛЯБ
- Две чаши чаени покълнало жито.
- Две чаши чаени орехи / сурови /.
- Мащерка - една кфена чаша.
Всички тези съставки се смилат в блендер. Поставят се на дъното на една купа и се пресова с лъжица. Обръща се върху кърпа и се суши. Всъщност се образуват нещо като малки кръгли питки. Не се пече. Суши се върху радиатор на парното или акумулираща печка, или в много слаба фурна. След това се яде вместо хляб. Това е. Той обясняваше и как можеш сам да си направиш житото да покълне. Разстила се върху влажен памук и за няколко дни покълва. Но мисля, че и в магазините продават такова жито.
Най-полезно е покълнало жито на което само се вижда кълн.
ОтговорИзтриванеТака се консумира по време на Житния режим.
Става за 36 часа.
По-големи кълнове на житото не са полезни!
Дани, благодаря за полезната информация!
ОтговорИзтриване