View this site in your language!

понеделник, 15 март 2010 г.

SPRING TIME



Време е за пролет. И въпреки, че зимата се инати и се е вкопчила , не мърда, като магаре на мост, всички признаци са налице. Дърветата са напъпили, някои започнаха да се разлистват, щъркелите пристигнаха по последни данни по ТВ, слънцето все по-смело пече. Ушите и носът вече не замръзват , когато си навън. Ех, да се отпуснем. Няма мърдане, пролетта е почти вече тук. С единия крак е стъпила и е само въпрос на малко време, да се настани трайно. Да отворим сетивата и да се насладим на предстоящото разточителство от цветове, форми и светлина.

Цветя, цветя, цветя! Ето това ни чака, и ако започнем пак да се оплакваме, не е честно. Нека поне за месец си сложим вето на оплакванията. Хайде пък , да видим какво ще се получи. Може да ни хареса, да бъдем по-весели, да обърнем внимание на хубавите, оптимистичните неща около нас. Ще ги открием , ако искаме / това в отговор на евентуалния въпрос - Къде са?/. А те понякога сами идват при нас, но ние с някаква фанатична упоритост, отказваме да ги забележим. Може би подсъзнателно сме си задали програмата - " Да видя докъде мога да издържа на негативни влияния". Но, хайде стига експерименти. Да се обърнем към красивото, мотивиращото и подтикващо ни към добро. Нека сега съзнателно си заложим друга програма - " Ще се радвам от сърце на пролетта, ще се усмихвам на всички, ще съм снизходителен към грешките и несъвършенствата, ще излъчвам позитивизъм".

А, защо не, и да прегърнем някой, който отдавна не са прегръщали, да му кажем мила дума, а може и целувка. Какво пък. Не е чак толкова екстравагантно. Да зарадваме, колкото се може повече хора. Колкото повече, толкова повече. Стига вече бури, хали, токове, данъци , осигуровки. Баста. Това няма оправяне. Но нашите чувства, виждания, настроения са в нашите ръце. Тук вече сме ние. И това, което зависи от нас, да го направим. Сега е подходящо време -spring time. Zvetanka Shahanska

2 коментара:

  1. Цвети, чудесно е това: " Нека сега съзнателно си заложим друга програма - " Ще се радвам от сърце на пролетта, ще се усмихвам на всички, ще съм снизходителен към грешките и несъвършенствата, ще излъчвам позитивизъм".
    Посланието е подходящо и ми харесва.
    Но да си призная най-трудно би ми било за отношението ми към грешките и несъвършенствата.
    Все пак, както пишеш, нашите чувства, виждания и настроения са в наши ръце. Пролетта е времето на пробуждането, на действието...

    ОтговорИзтриване
  2. smaile, наистина най-трудно е с грешките и несъвършенствата на другите. Но ако винаги, когато това те ядоса си кажеш " Ами аз, какъв съм? Съвършен ли съм -не. Правя ли грешки - да", тогава ще ни е по-лесно да не се ядосваме на чуждите такива, защото всички сме хора и нищо човешко не ни е чуждо.
    Но това си е нагласа и като такава, трябва да се работи за нея и какво по-подходящо време затова, за едно ново начало, от пролетта:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...