View this site in your language!

събота, 20 февруари 2010 г.

ЯБЪЛКОВ ПАЙ


/автор на снимката Zvetanka Shahanska/

ЯБЪЛКОВ ПАЙ
Днес ми остана малко време и реших да се възнаградя с един много лесен и бърз ябълков пай. Както виждате на снимката :)))/ направена веднага след печенето / резултатът е много приемлив и е вкусен - уверявам ви, в момента си го хапвам вече:))). И е полезен - ще видите защо като прочетете рецептата:

Необходими продукти:

2-ве яйца,1 чаша захар/чаена/,
3/4 чаша олио/зехтин/,
2-ве чаши брашно +1бакпулвер,
2-ве настъргани ябълки,
1/2 пакетче стафиди,
1 лъжица канела,
1/2 или 1 чаша нарязани орехи на едро.
/може да се пробва като се прибави и нарязан локум - става чудесно, може и вместо локум начупени парченца натурален шоколад, може да се прибави и един нарязан банан/много ароматно/ или друг плод/

Разбиват се яйцата, захарта и мазнината. Прибавят се брашното и всичко останало, добре се разбърква и се изсипва в предварително намазана и поръсена с брашно тавичка или форма за кекс. Пече се около 20 мин.на170-200 гр.
Винаги се получава / това е много важно условие :) за мен/, проверява се със клечка дали се е изпекло.За по здравословно - брашното може да е пълнозърнесто, захарта - кафява, ябълките с корите/ако сме сигурни в тях/, мазнината - зехтин, може да се прибави 1 супена лъжица овесени ядки.
Може да се приготви вместо с ябълки-с круши, праскови, сливи и др. Уточнение - този пай не се издува, съвсем леко, просто е такъв. Много е вкусен и здравословен. Най-вече бърз, няма пипкане, мотане, чакане! Препоръчвам го горещо, още повече е много креативен - понася най-различни вариации и не дотам добри готварски умения :)))
/текст и снимка Zvetanka Shahanska/

4 коментара:

  1. Цвети, този пай изглежда приказно. Ще бъде изпробван! Аз последвах съвета ти за разходките;) на това хубаво време, много гот било;)

    ОтговорИзтриване
  2. Bobi, здравей приятелче :)☼☼☼ времето е прекрасно и аз много се радвам, че си започнала разходки, те са страхотен релакс и много каляват ٩(-̮̮̃-̃)۶ А този пай е толкова лесен и вкусен, аз си го правя от години и е без грешка.ஐஐஐ

    ОтговорИзтриване
  3. Колко вкусно... И аз обожавам да си правя нещо сладко у дома. Този ябълков пай е голямо изкушение...

    ОтговорИзтриване
  4. Препоръчвам го, защото е лесен и бърз - и винаги става. Вкусен и много полезен. Смайли, не се колебай - пробвай го, виж как хубаво изглежда на снимката. Тя е автентична :))Можеш да ми вярваш. След това ще си оближеш пръстите:)Сега е вече неделя и е почивен ден, можеш да жертваш 30 минути за него:))Успех!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...