View this site in your language!

сряда, 30 декември 2009 г.

ПОСРЕЩНИ ДЕНЯ С УСМИВКА


ПОСРЕЩНИ ДЕНЯ С УСМИВКА
Замислял ли се е някой , колко е важно как започваме деня си? Това всъщност определя начина по който ще го прекараме. И ако ставайки от сън сме намръщени, сърдити, начумерени, да не се чудим защо нищо не е както трябва и ни върви накриво. Всъщност тези първи минути от деня са изключително важни, те са базата върху, която ще стъпваме цял ден. Затова се напрегнете малко, самодисциплинирайте се да мислите през това време за хубави неща, и не се отклонявайте от тази посока / не се приемат извинения от рода на-" оооо, сутрин не ме закачай.." , " изобщо до обяд не може и да става дума дори и за намек за някаква усмивка" и т.н.
Трябва да си изградим един позитивен модел, който ще ни дари радостно очакване за целия ден. Ето какво правя аз сутрин / макар, че не твърдя , че сутринта ми е любимата част от деня или, че изгарям от позитивизъм та чак пуша тогава:))/, но с практиката идват и резултатите. То не става само четене и теория, трябва приложение, за което се искат усилия, пък ние се знаем с усилията как сме?!! И така, правя си едно много дълго, безкофеиново кафе, пускам си радиото, хубава музика, новини в никакъв случай-строго забранено! И докато си пия кафето - много бавно / а не,шат и на една глътка и хайдееее " аз съм позитивен", около 15 минути се настройвам с хубави мисли и съзерзавам нещо в стаята, което ми носи вдъхновение/ всеки има нещо такова:)/По повод на мислите , пред погледа ми има едно листче на което пише-" Всеки ден , във всяко отношение, всичко около мен се развива все по-добре и по-добре".

Може да си напишете най-различни цитати и мисли, които вдъхват оптимизъм и ви харесват. Накрая ще ви напиша и още една, която ми действа като мантра:)- така успокоява. Може и да си представите как искате да се развие денят ви / разбира се в положителен смисъл, да не се забиете в някаква драма, анализ, дисекция - нямаме за цел да изпадаме в бездънна яма/. Обичам много и ме зарежда, когато има слънце и времето е хубаво да си пия кафето на терасата, тогава има и птички, и зеленко, и небе, и облачета и е лесно. И така бъдете сигурни, че ще се докарате до едно радостно начало на деня, и ще ви хареса / след 20 дни практика, това ще ви стане навик/ и ще станете направо нов човек, сам ще се учудите на себе си:), защото за каквото се настроите, това и ще получите.

Ето ви и другата мисъл, за която ви писах по-горе / също записана на листче пред очите ми/-" Нека пред мен да е спокойно, зад мен да е спокойно, над мен да е спокойно, навред да е спокойно"- това всъщност е един дзен-съвет, който ми се падна във Facebook и ми хареса.И да не забравяте да се усмихвате още от сутринта, дори и да не ви се иска много, много, а да ви влече неудържимо към възглавницата, поне направете опит. А може и да споделите, като как се чувствате сутрин и как се справяте със себе си? Zwetanka Shahanska

4 коментара:

  1. Аз съм си наслагала отледала навсякъде, та като ми се мерне насреща една намусена физиономия, бързо да се корегирам. И на себе си трябва да се усмихваме... Хубав постинг!
    Весело посрещане на 2010 година!

    ОтговорИзтриване
  2. Hel, благодаря за хубавия коментар:))Това с огледалата наистина много помага. И аз имам доста вкъщи . Дори едно в цял ръст в хола, и когато някой е много сериозен му казвам " Я се погледни сега в огледалото, харесваш ли се?" и той естествено не се харесва и се усмихва, и към себе си го прилагам също :))) Някой път несъзнателно имаме сериозен вид и огледалата много помагат. Много усмивки, Hel :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Това с огледалата е много хитро, не бях се сещала. Иначе по инерция надяваме обичайните маски и не си даваме сметка как изглеждаме.
    Поздрави за блога, много позитивен и зареждащ - минутки за прочит на статийка са достатъчни, да се рочувства човек по-добре.
    Успех от мен и усмивки!!! :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Ах, Меги, толкова ме зарадва ти днес, в този така хубав празник Богоявление. Благодаря ти от сърце, че направи това за мен :)))И ме направи щастлива-целувки и прегръдки :))Олекна ми на сърцето, като вече можеш да коментираш тук, направо засиях. Толкова ми липсваше ти и другите,/ които още не успяват да се регистрират/. Но сега поне ти си тук и се радвам, че ти харесва и винаги си добре дошла, и се чувствай у дома си!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...