View this site in your language!

неделя, 27 декември 2009 г.

ПОДАРЕТЕ СИ...РАЗХОДКА


ПОДАРЕТЕ СИ...РАЗХОДКА
Напоследък все повече наблягам на разходката, като начин да се отърся от налегнала ме тревожност или признаци на лошо настроение. Оказа се, че този прост метод, може да има чудотворно влияние върху това как се чувстваме.
Когато говоря за разходка обаче, имам предвид точно разходка, при която няма определена цел / нещо да се свърши, купи, плати/. Просто намираме 1 час време за нас самите. По всяко време на деня, когато ни е удобно. Може и късно вечер.И започваме да си се разхождаме като най-безгрижния човек на света / дори има и такава песен/ I walking in the street../, може дори да си я тананикате.

Разхождайки се, гледаме, наблюдаваме около нас, но без изобщо да мислим за проблеми, неприятности, и разни други подобни гадости. Наслаждаваме се на гледките, звуците, хората около нас. Наблюдаваме дърветата, цветята, облаците, играещите си деца, влюбените хванати за ръка, изобщо как протича животът навън. Целта ни е да пробудим в себе си интерес, любопитство, чувството на изненада, което сме изпитвали като деца. Да събудим детето в себе си, да го извадим от дълбините, където сме го запокитили най - безотговорно. Да го разтърсим здраво и да му кажем-" Хайде време е да се появиш, омръзна ми да бъда толкова сериозен, мрачен и потиснат!". Това ще ни донесе облекчение, радост, чувство на свобода на духа, което ще направи чудеса за нас.

Когато се приберем след такава разходка ще се чувстваме преродени, вдъхновени, бодри и щастливи. Ако във вас има първоначална съпротива от рода на- " Къде съм тръгнал/а сега като имам толкова неща за вършене, това са лиготии и изобщо пък какво ще правя с тая разходка, не ми се ходи никъде! ". Насилете се или си представете, че току що лекарят ви е написал рецепта с единственото лекарство, което ще ви помогне. И на рецептата пише с големи червени букви " Всеки ден по 1 час разходка навън - задължително".

И така това ще ви стане навик скоро, и след време и един ден да прескочите ще се почувтвате дискомфортно. Е, и ако се усмихвате през това време или поне излъчвате намерение за усмивка :) , то тогава ефектът ще е още по-голям. Приемето го като инвестиция за вашето здраве, спокойствие и добро разположение на духа. А всъщност не искате ли да бъдете щастливи? Не искате ли да сте радостни и доволни от живота? Въодушевени? Да излъчвате уравновесеност и хармония? Искате!! Тогава какво чакате? Слагайте бързо маратонките! Вие заслужавате този един час! Родени сме за да бъдем щастливи, никога не забравяйте това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...