View this site in your language!

петък, 18 декември 2009 г.

Щом не си слънце, бъди пък звезда


ЩОМ НЕ СИ СЛЪНЦЕ,БЪДИ ПЪК ЗВЕЗДА
Много често се случва, това което правим с удоволствие и ни носи удовлетворение, да не се хареса на други хора. И те се стремят по всякакъв начин да омаловажат стореното от нас или да ни разколебаят, защото това не се вписва в ТЕХНИЯ сценарий за НАШИЯ живот.Най-доброто , което можем да направим, е да не се поддаваме на провокациите и да си вървим кротко и мирно по нашата си пътека, игнорирайки чуждата намеса. Трябва да отстояваме себе си / ако не можем, да се научим/, за да не се окажем после в ситуацията на живеещи чужди животи, покорявайки чужди стремежи и цели. По тази причина искам да споделя с вас радостта си от едно стихотворение , написано от Дъглас Малок, което е хубаво да си го препрочитаме от време на време, когато решат да ни подценят или смятат, че това което вършим е маловажно,но....ние не сме на това мнение и държим да бъдем себе си и да вървим по собствения си път независимо от всичко защото се чувстваме щастливи и пълноценни.Zvetanka Shahanska

Щом не можеш да бъдеш на хълм бор висок,
ти бъди дребен храст, но бъди
най-прекрасният храст край пенлив водоскок
и на бора недей се сърди.

Щом не можеш да бъдеш и храст, ти трева
покрай пътя стани мълчешката;
вместо щука бъди малък клен, но това
да е кленът-мечта на реката.

Няма как да сме все капитани-моряци
да станем, пак нужни сме, значи.
Има труд за титани и труд за слабаци
просто всеки си има задачи.

Щом не си пътят царски, пътека стани,
щом не си слънце, бъди пък звезда.
Просто своята собствена цел постигни
и така ще оставиш следа.

4 коментара:

  1. Страхотно стихотворение Мишел! Благодаря!Хубаво е по-често да четем такива зареждащи неща. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Роси, радвам се че ти е подействало вдъхновяващо!Трябва да си помагаме в тази посока, защото ти знаеш колко е важно това състояние за всичко, което вършим и с което се сблъсквасме . Да не говорим , че помага за развитието на интуицията ни, която е нашия вътрешен компас и ако не я стимулираме непрекъснато, ще се загубим някъде по пътя. А ние не искаме това, нали :)

    ОтговорИзтриване
  3. Strahotno e! Tova e i moe use6tane i poziciq c jivota. Blagodqrq ti..!

    ОтговорИзтриване
  4. Значи ставаме с един повече:))))За мен е радост и вдъхновение всичко, което пиша тук и се радвам, че това се харесва и на вас. Не искам да твърдя, че и аз не срещам съпротива от най-различни места, но не ми пука изобщо. Правя го с удоволствие и ще продължавам, защото изразява моят мироглед. И идва от сърцето ми.
    Т.Т лека вечер и весел уикенд:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...