View this site in your language!

понеделник, 21 юни 2010 г.

ВЕСЕЛ СЕЛСКИ ДВОР









ВЕСЕЛ СЕЛСКИ ДВОР

Този двор се намира в околностите на Пловдив. Подминах го и след това се върнах. Първоначално заради оранжевите фунии, които цъфтят толкова красиво . Името на този катерлив храст е текома /кампсис/. А в случая беше вдигнато като асма. Цъфти много обилно и е зашаметяващо направо. Виждала съм го като голямо дърво в Гърция. Но и в нашия район – тук, го срещам , дори и на 1000 м. височина съм го засичала. Явно е устойчиво и на жега, и на студ. Което ми подсказва, че не е капризно, но не съм го виждала по разсадниците. И след като го снимах, чак тогава, погледът ми попадна на самия двор. Очаровах се от цветята, които буквално го бяха превзели. Имаше ги по оградата , висяха и от кошнички под самия кампсис. Разкош. Когато видя такова изобилие от цветя се разтапям. Душата ми ликува.



А тази снимка е пак от селски двор, обаче в Средна гора, бях снимала преди месец, и все се каних да я кача, и ето сега е подходящо . Много мило с тази каручка , магаренце.Да се порадваме, че има хора, които държат да създават настроение на всички минаващи покрай тях. Та собственичката на този двор, като видя, че снимам, ме покани да пием кафенце сред зелинина , цветя и чист въздух. И аз се съгласих, разбира се. Побъбрихме за цветя, природа...Беше прекрасно, обичам такива непринудени срещи и запознанства. Насладих се на факта, как едно хубаво нещо като фотографията, води до друго хубаво нещо ../ снимки и текст/Zvetanka Shahanska.

10 коментара:

  1. Много красиво, невероятно!
    Не ми прилича на селски двор, а на двор на вила.

    ОтговорИзтриване
  2. Да,diandra, много е красиво, но е от селски двор, за което останах очарована и възхитена! И затова се и върнах да го снимам, защото такава красота не трябва да остане скрита:)Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  3. Защо се чудиш - казано е:
    - Няма там, аго, по вази,
    няма там стени таквизи,
    зиме със здравчец обрасли,
    лете със сива лиляка;
    няма там бяло кокиче,
    ни теменужка дъхава
    между къдрави шубрачки;
    в поля чернока аглика
    на всяко рано пладнище -
    злат минзухарец в равнище,
    ни ален божур в странище...
    В моята мала градинка
    доста е мене, що имам:
    всякакви ружи шарени,
    шарени жълто, алени,
    дребен босилчец черночък,
    син кремък, жълта латинка,
    бял кремък чисто сребърен,
    бисерно, росно леденче,
    крехка върбица клоната,
    стволяста камха рехата,
    червен седянко вечерен,
    синкави рохли ранници,
    карамфил зимен и летен,
    ширбой ми кичест ператен
    и морав стратул бархатен. . .
    Тез живи цветя няма ги
    в ваште, аго, градини!

    ОтговорИзтриване
  4. Нина, благодаря ти! Прекрасно, прекрасно! Как само са описани цветята-с толкова любов...Красиво:)))

    ОтговорИзтриване
  5. Много красота има в тези снимки! Аз също обожавам цветята и керамичните фигури!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря много, Пъстър свят:)Явно всички си падаме по цветята, което е прекрасно! Керамичните фигури внасят някаква закачка, разведряват и развеселяват:)Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Много красиви кадри.....струвало си е да се спреш! Обичам цветята,подредения двор.... живея в къща, цялата отрупана с цветя и малък двор със зеленина и цветя....Наистина е приятно усещането, когато окото види нещо такова....Аз също като теб се заглеждам и се радвам на красотата наоколо, създадена от природа или човешка ръка...Поздрави: Дани

    ОтговорИзтриване
  8. Дани, благодаря ти за коментара:) Сама разбираш, нямаше просто начин да мина покрай такава прелест и да не снимам. Даже не ми се откъсваше оттам. Очите ми залепнаха като магнит.Поздрави и приятен ден, Дани ஐஐஐ

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте!Изпитвам задоволство да попадна на такива фотографии,които предават красотата на тези цветя и още по силно потвърждават мнението ми ,че няма нищо по хубаво ,по прелестно от това да живееш в къща дори и на село и да имаш възможност да твориш красота отглеждайки различни цветя. Аз също живия в къща и грижата за цветните лехи и пространството около къщата е моето хоби. Изказвам моята благодарност и към вас,защото направихте всичко това достояние на нас.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен, благодаря за хубавия коментар. За мен е огромно удоволствие да снимам красотата около нас сътворена с толкова желание и любов.Тя съществува и ние само трябва да я видим.Не искам всичко - новини,филми, всякакви медии да акцентират само върху негативното. Има красота, която по незнайни причини не искат да забелязват. Чрез това, което аз виждам и снимам искам да покажа, че КРАСОТАТА СЪЩЕСТВУВА!
    Благодаря, анонимен и лека вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...