View this site in your language!

сряда, 16 юни 2010 г.

ВОДНИ ЛИЛИИ /РОПОТАМО/







ВОДНИ ЛИЛИИ/РОПОТАМО/

Много исках да ги видя отново водните лилии. Беше много отдавна, когато за пръв път ги зърнах. Толкова ми харесаха. Тогава бяха нацъфтяли много обилно. Сега според човека, който ги пазеше - току - що са започнали. То е нещо като резерват за лилии и други растения. Минава се като по мост над водата. Т.е дървена пътека с парапет. Тя криволичи и ти се наслаждаваш на гледката. Много е красиво. Имаше и лебеди, но тях ще кача отделно. Тръстика, лилии, лебеди - аууу, къде попаднах. Романтика. Приказка. Това поне е запазено. Благодаря от сърце за което. Зад завой при една цъфнала водна лилия се пускаха стотинки - било за късмет. Пазачът и това ни обясни.И трябвало да си пожелаеш нещо. Е, пожелах си:) / текст и снимки Zvetanka Shahanska/

6 коментара:

  1. Снимките са много хубави, само че лиилите за последно ги гледах като ученик :))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Кръстю:) И аз отидох с любопитство за да видя дали са същите :) Е, там поне не се е променило нищо:)

    ОтговорИзтриване
  3. Изкарала си късмет, Цвети - миналата година по това време нямаше цъфнала и една лилия.

    ОтговорИзтриване
  4. Да, и аз така си помислих, че все пак фактът, че имаше цъфнали лилии си е голям късмет. То цялото ми ходене на морето си беше късмет и като тръгна - :))Лек ден frog,n,roll!

    ОтговорИзтриване
  5. Така си е, чист късмет. И аз миналото лято ги посетих, но останах безкрайно неудовлетворена - такса, а срещу нея виждаш само листа и зачатъци на лилии в далечината, само с бинокъл можеше да се види нещо по-така. Около т.нар. мост се виждаха само "бебета лилии". Първите 2 снимки са ти разкошни, аз такова нещо не видях, но платихме 6 лева, за да се разходим по моста. А камо ли лебеди. Цвети, ти си късметлийка. Попитах момчето в крайна сметка защо има такса, щом лилиите не са цъфнали, но... вдигнати рамене. Няма да се върна там, разочарована съм от българското печалбарство "от нищото".

    ОтговорИзтриване
  6. Lana, на мен много ми хареса, но може би защото имаше цъфнали лилии и лебеди. Предположих, че таксата е за поддържане на резервата. А пазачът си е там за да няма посегателства и някакви неразбории. Все пак има някакъв ред, а пък ние не сме много по самодисциплината. Ако беше в Швейцария, всичко щеше да си бъде свободно, но там самосъзнанието на хората е на светлинни години от нашето.Лана, приятна вечер :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...