View this site in your language!

четвъртък, 11 ноември 2010 г.

КОЛКО БЪРЗО...











КОЛКО БЪРЗО...
/ снимки и текст Zvetanka Shahanska/

Много обичам супа топчета, но все не ми се отделя от времето - за готвене...И за да не си го губя напразно, реших да засека за колко време, най-бързо, мога да я направя. Оказа се, че не е много. Като се съсредоточиш и правиш нещата - става. Сега рецепта няма да давам, само ще изброя какво слагам в нея:

♥1 морков,
♥1 чушка,
♥1 картоф
♥1 лук бял,
♥1 лук червен,
♥риган, босилек, маточина/ препоръчвам горещо - полезно, успокоява нервите и има аромат на лимон/, магданоз
♥1 малко пакетче кайма за принцеси/, защото е подправена и само правя топчетата/
♥ понякога слагам мащерка, жълт кантарион и бял равнец/, ако съм си набрала в планината, много е ароматно/

Всичкият зеленчук се нарязва на ситно, а пък каймата на топчета. Мой метод - в една голяма чиния - много брашно, риган, босилек, каймата се разстила отгоре, после се обръща и след това се къса от нея и се правят топчета. Когато мноооооооооого бързам - само късам малки парчета и слагам във врящата вода и фиде - 2-ве топки:))) Докато всичко се вари - 10 минути+10 минути за нарязването, разбивам яйцето с 2 лъжици кисело мляко. 1 минута за слагане на яйцето в супата - иииииии готово. Всичко - 21-а минута. Значи има време винаги за една супичка:) Повече няма да се тюхкам и вайкам, че нямам време. Бързо е , лесно е и става много вкусна, пък и много си я обичам тази супичка♥..../ снимки и текст Zvetanka Shahanska/

10 коментара:

  1. Да супата е много хубава! Особенно с подправките!
    Харесвам всякаква супа, освен крем-супите :)

    ОтговорИзтриване
  2. Кръстю, много са полезни супите, защото не представляват концентрирана храна...Щадят храносм. ни система. Пък и стават бързо. Но има хора, които не искат и да чуят за супи:))))

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми хареса идеята с многото подправки. Не се бях сещала да слагам кантарион, равнец и маточина като подправки. Съвсем скоро ще се прави у нас супа топчета. ;)
    Усмихнат и вкусен ден ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Shareniika, аз слагам много подправки, но те са толкова полезни и придават чудесен вкус на храната. Пък и са екологични:)) Маточината-успокоява, белият равнец - пречиства организма, жълтият кантарион - укрепва имунната система. И ухаят на планина, поляни, цветя, бор, на красота:)))))

    ОтговорИзтриване
  5. Мързеливият (или по-бързият) вариант на топчетата - с накъсаните парченца кайма, се казва супа "Бристол". Аз пасирам два картофа с вилица, става по-плътна.
    И огладнях от четене и писане. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Е, аз съм от хората, които не искат и да чуят за супи, но тази много ме заинтригува :)
    Мария

    ОтговорИзтриване
  7. Точица, благодаря, не знаех, че така се казва-"Бристол":)- хубаво име за супа, да с картофи може да се вплътни:)))Като си огладняла, давай, хапни си:)))

    ОтговорИзтриване
  8. Мария, опитай, става бързо и ще ти хареса много:) Поне е полезна - жест към собственото ти здраве:)))После можеш да споделиш - как е, ще ми е интересно мнението на един не ядящ супи, дали му допада:) Усмихната вечер:)

    ОтговорИзтриване
  9. This look so so delicious! I am so hungry now! haha

    xoxo,

    colormenana.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  10. Dylana, He-he:)))Ами, почерпи се, щом огладня, пък и тази супичка става много лесно и бързо:) Пробвай:)))Ще ти хареса:)This is very delicious:))Real!:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...