View this site in your language!

понеделник, 11 октомври 2010 г.

ИНТЕРЕСНИ ГРАФИТИ






ИНТЕРЕСНИ ГРАФИТИ

Много ми се видяха интересни тези графити. За пръв път виждам толкова смислени и красиви. Цели картини. Най-много ми харесаха тези с цветята. Всъщност това ме и впечатли - с цветя и русалки ми се видя необичайно.Все пак се разбира за какво става въпрос - не е безсмислено размазано - да се чудиш какво иска да каже авторът.

Инфо

В Уикипедия пише следното за графитите - "Графити (или по-рядко в единствено число графит или графито) са рисунките или надписите на обществени места (стени на къщи, метрото, улицата), обикновено изпълнени със спрейове. Те са част от неформалната градска култура, но корените им са в най-древното минало (скалната живопис например). Името graffiti идва през английски от италиански, вероятно от graffiare, глаголът за одрасквам, набраздявам някаква повърхност".

След като се сравняват със скалната живопис...Значи е изкуство. Интересно ми е какво мислите вие по този въпрос.../снимки и текст Zvetanka Shahanska/
Ако искате да видите снимките в по-голям размер, кликнете върху снимките:)

8 коментара:

  1. Харесвам ги тия работи, даже мисля, че трябва да се организират конкурси за можещите от страна на кметствата на някои места, ама знаеш, че възможност и желание не винаги се покриват и има разни други надписи предимно, които не си заснела:)))
    Или викаш, поне ние да не изпростяваме:)

    ОтговорИзтриване
  2. Необичайно и красиво!
    Поражда усмивки, от които имаме нужда винаги!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Кръстю, това с конкурса е много интересно предложение:)))Ще е забавно, авторите имат богато въображение...Наистина виждала съм и други графити. Но тези тук нямаха нищо общо с тях:)

    ОтговорИзтриване
  4. Амазонка, необичайното в случая е, че попаднах на интересни и красиви рисунки :)Които пораждат положителни емоции! Благодаря и лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина са хубави,Цвети,дори бих платил на някого да изрисува така и една от стените на селската ми къща.Това е по-добро от пречупени кръстове или други подобни.Приятна вечер:)

    ОтговорИзтриване
  6. Живко, радвам се, че ти харесват. Това си е идея. Представи си тези цветя по вътрешната страна на една ограда. Много ще е весело, необичайно, красиво:)Лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  7. и на мен страшно много ми харесват и си мисля,че на вън се организират такива конкурси и съм виждала невероятни красоти

    ОтговорИзтриване
  8. Addi, организират се в различни градове в Европа, на определени за целта места:)Красиво е :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...