View this site in your language!

петък, 22 октомври 2010 г.

ЗА СЛЪНЧЕВО НАСТРОЕНИЕ...

ЗА СЛЪНЧЕВО НАСТРОЕНИЕ...

Нека се заредим с настроение от тези весели цветя. Идва събота и неделя, ще ни е необходимо слънчево настроение. Мисля, че това цвете се казваше - невен. Изобщо не е капризно и си цъфти до късна есен...То е и билка, известна като магдаленско цвете, дъждовно цвете. Невенът е своеобразен барометър - ако след 7 часа сутринта цветчетата му останат затворени, значи, че през деня ще вали.В народната медицина се използва цялата надземна част - цветове, стъбла и листаНевенът има противомикробно действие и способност да ускорява заздравяването на раните/снимки и текст Zvetanka Shahanska/

10 коментара:

 1. Поздрави!
  Страхотно настроение с това слънчево цвете!
  Усмихна ме! Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 2. Как напира през ръждавата ограда! Слънце :)

  ОтговорИзтриване
 3. Амазонка, реших, че имаме нужда от нещо светличко и разпръскващо светлина:))А това си е точно на място:)))

  ОтговорИзтриване
 4. Да, Кръстю, слънчице:)))Обичам този цвят, огрява всичко:)

  ОтговорИзтриване
 5. Няма начин човек да влезе в твоя блог и да не се усмихне:)Много слънчеви усмивки през почивните дни,Цвети:)(А аз в "почивните" дни имам най-много работа.Професия:)

  ОтговорИзтриване
 6. Живко, благодаря ти:)Това е и целта, да се усмихваме повече:)Не знаех, че работиш събота и неделя. Но, както казваш - професия:)Пожелавам ти да имаш повече хубави моменти:)

  ОтговорИзтриване
 7. Благодаря,Цвети:)От понеделник до петък съм в социалният дом.След работно време отделям още 2-3 часа за посещения по адреси,а в събота и неделя имам най-много време за частна практика.Това е причината да не пиша често в блоговете.Наистина,повече усмивки :)

  ОтговорИзтриване
 8. Та ти кога си почиваш?!Май не ти остава време...

  ОтговорИзтриване
 9. Полезно,приятно-много добре ги съчетаваш тези неща!!!Даже в дъждовно време се намира СЛЪНЧЕВО НАСТРОЕНИЕ в твоя блог! :")

  ОтговорИзтриване
 10. Карлсон, благодаря, старая се !!! А настроението е вътрешно състояние, но и обстановката влияе:)))

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...