View this site in your language!

петък, 13 август 2010 г.

ХАЙДЕ НА ПИКНИК:)))



ХАЙДЕ НА ПИКНИК:)))

Ето, това е нещото, което ми е любимо. Пикник. Сред природата. Дори само за няколко часа да се откъснеш от града , да потопиш очи в зеленината, да подишаш чист въздух, си заслужава преживяването. Това може да се практикува извън града, на някоя полянка, покрай язовир, в горичка, в самият край на града, ако има голям парк. Може и да не е за цял ден. Само няколко часа. Това ще ни зареди много освежаващо, ще предизвика прилив на енергия по всички точки на тялото. Какво по-хубаво – чист въздух, красота и хапване сред природата.

Произход

Пикникът е една реакция на уморения от цивилизацията гражданин. Думата идва от английски и означава ядене и пиене на открито. Започва от градската буржоазия на Англия и се пренася в цяла Европа. Англичаните са измислили и двете неща характерни за пикника – сандвичи, и плетената кошница. Ах, как обичам тези кошници. Да сложиш вътре термос с кафе, сандвичи, плодове, зеленчуци, пластмасови чашки, чинийки, сладкиши, шарена покривчица , а за по изисканите може и стъклени чаши – например за шампанско. Постилаш одеялото , отваряш шампанското, и се наслаждаваш от цялото си сърце и душа. Покрай теб е плетената кошница, букет току що набрани полски цветя и ...се пренасяш назад във времето.

Барбекюто

Всъщност ни трябва само една скара. Дърва ще се намерят, два камъка отгоре скарата. Толкова вкусни неща стават на тази скара. Ако си и с добра компания...Пей сърце. И да не забравяме – може да се вземе и хубава книга, списание. Фотоапарат. Сигурна съм, че ще станат хубави снимки. След това ще им се радваме. Топка, федербал, фризби – малко спорт не е излишен. Как ми се ходи на пикник. Само като ги пиша тези неща и се пренесох на някоя река или язовир, и вече бродя по поляните. А може и нощен пикник, сега е подходящо - ще броим падащите звезди - метеорния поток Персеиди.
... Хайде, на пикник..:)./текст Zvetanka Shahanska/

8 коментара:

  1. С най-голямо удоволствие,Цвети:)Върна ме няколко години назад,когато имах време за това:)Няма по-голямо удоволствие през лятото да седнеш сред някоя поляна(или да легнеш),да дишаш с пълни дробове чистия балкански въздух,а ако наблизо има и река,както си писала,значи си в Рая:)Приятен и с много усмивки ден:)

    ОтговорИзтриване
  2. Значи и ти си любител на пикниците, Аполон:) Наистина удоволствието е голямо - дишаш си и не ти пука, наслаждаваш се на зеленината и релаксираш! весел ден и на теб:)

    ОтговорИзтриване
  3. Още малко :)
    Живот и здраве, след близо две години ще ми статат ежедневие
    И тогава ще идвам от време на време в града, за разнообразие :)

    ОтговорИзтриване
  4. Кръстю, хайде, стискам ти палци, тогава ще си сред природата, а в града само ще надничаш:)

    ОтговорИзтриване
  5. Цвети, може и без скара дори - невероятно вкусно става всичко, нанизано на дълги шишове от клонки. А след това да заровиш в жарта картофи и сирене, увито в мокър вестник.
    Бих го комбинирала и с една палатка край поточе. Ех, мечти ... :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Точица, ти направо ме разтопи. Всичко това, което казваш е вълшебно:) Чух поточето, видях и жарта, ех, красота...:)))

    ОтговорИзтриване
  7. И аз иаскам в тази палаткаааа!Наздраве и приятен апетит със сиренце във вестник(мъжът ми веднага ще добави и цвърчаща наденичка,но той ги умее тия работи,със скарите)
    За миг помислих,че си спретнала ти тази кошница...не се съмнявам,че и по-хубава би,само да можеше компанията реалност да е ...!Хубави почивни дни и благодаря за мечтата!

    ОтговорИзтриване
  8. bearkis, имам няколко кошници за пикник. Плетени, истински. И разни други нещица, за да ми е приятно сред природата:)Компания винаги може да се намери. А мечтата е осъществима:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...