View this site in your language!

вторник, 10 август 2010 г.

УЛТРА БЪРЗ ТУТМАНИК



/снимки, текст, рецепта Zvetanka Shahanska/

УЛТРА БЪРЗ ТУТМАНИК

Много ми се прияде тутманик и взех, че си го направих. Рецептата е много лесна, не си мислете, че ще се точат кори и разни такива усукани неща. Не, просто се смесват продуктите и се пече. Правя го от години, така, че гарантирам - много вкусен. И най-вече бърз и не отнема време. Лесен и бърз тутманик.

Продукти

-2ч.ч./чаени чаши/ брашно
-2 яйца
-4-5 супени лъжици олио/зехтин/
-150гр.краве сирене
-1/2 кофичка кисело мляко
-1ч.л сода за хляб,
-1ч.л сол,
-сусам/1 пакетче/- за да придадем здравословен вид на тутманика, защото сусамът е много полезен - за здрави кости, коса и дълголетие :)
-усмивка, през цялото време:)))

Приготвяне

Разбиваме яйцата с мазнината, прибавяме останалите продукти без сусама, разбъркваме добре. Изсипваме в намазана с мазнина тавичка и поръсена с брашно. Заглаждаме отгоре и поръсваме сусама. Пече се около 30мин. при180-200градуса. Проверява се с клечка дали е готово. Леко се зачервява отгоре. Изважда се ,поръсва се с вода и се завива с чиста кърпа за да е по- мекичко. Ами това е. Много е вкусно. Може да се консумира с кисело мляко, с плодове и само той. Аз си го хапнах за вечеря заедно със салата от домати, краставици и чушки. Едно парче...добре де, бяха две:)))
А тук може да видите друг вариант на тутманика/с маслини и риган/ ТРИ В ЕДНО
Инфо за сусама

Сусамът е отличен мултиминерален природен продукт. В 100 гр. сусам има:

калций до - 1500 мг.
магнезий - 350 мг.
желязо – 10 мг.
цинк – 10 мг.
калий – 410 мг.
фосфор – 890 мг. /снимки, текст, рецепта Zvetanka Shahanska/

16 коментара:

  1. Много добре изглежда
    А това за сусама е идея Тук продават едни гевреци със сусам и са хубави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно е!
    И у дома се прави това, но ние го наричаме мързелива баница. Когато има парче кашкавал в хладилника настъргвам малко за тестото, а по желание може и да се наръси заедно със сусама отгоре.
    Добът апетит! И прохладна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кръстю, наистина става много вкусно/и полезно/със сусам:) Пробвай, може заедно със сусама да се поръси и риган. Пак става хубаво.

    ОтговорИзтриване
  4. Амазонка, не съм правила с кашкавал, това е идея. Ще пробвам следващия път. А пък разликата с мързеливата баница е , че тук се ползва повече мазнина:)

    ОтговорИзтриване
  5. Идеята за риган е чудесна. Все се каня някой път да сложа някоя зеления... май това ще е... :)

    ОтговорИзтриване
  6. Риганът ми е любим. Много ароматен и създава едно ухание ммммм, вкусно:)

    ОтговорИзтриване
  7. Е,то се видя,утре ще се прави тутманик...хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Хайде,bearkis, направи го и кажи как е станал:)))Прекрасна вечер и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  9. От години правя този тутманик, под името "мързелива баница". Но, вече ще го прекръстя на "бърз тутманик". По-положително е:)

    ОтговорИзтриване
  10. Важен е резултатът:)А как ще се казва, всеки може да си го кръсти , както си иска. Аз го зная като бърз тутманик, друг по друг начин!Приятен и усмихнат ден:)

    ОтговорИзтриване
  11. искам и аз от този тутманиииккк :)))) хвърли едно парче :))))

    ОтговорИзтриване
  12. Калине, почерпи се:)можеш и ти да си го направиш-много е лесен!

    ОтговорИзтриване
  13. :))) мерси Цветенце! аз за да си го направя .. ще ми трябва един голям набор от тави ;), 10 15 опита ;), екип на СОТ , пожарнат и бърза помощ ;) и не на последно място- нов апартамент:)))))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...