View this site in your language!

вторник, 8 юни 2010 г.

MEДИТАЦИЯ В СИНЬО







МЕДИТАЦИЯ В СИНЬО

Много снимки направих на морето. Ще ги качвам на порции. То нямаше нещо , което да не крещеше-снимай ме! Море, вълни, пясък, миди, небе, красиви къщи, цветя, Ропотамо, лотоси, птици,всичко беше в цветове , светлина и емоции. И да искам не мога да го кача наведнъж. Мога само да кажа, че ако някой иска да започне да снима, да започва от морето. Има всичко.

Ако някой не е медитирал никога, да започва на морето. Всичко предполага успех в това начинание. И атмосферата, и нагласата, и наличието на толкова много красота и ефирна енергия.Там ми попадна нещо мн. интересно. Прочетох, че екип невролози в Ню Йорк, намотали с кабели главата на тибетски монах, доброволец, за експериментално сканиране на мозъка. Цел - да видят какво става там по време на медитация. В ума на човек се вихрят постоянно електрически бури от мисли и импулси. Колкото е по-ядосан или превъзбуден е човек, толкова са по-ярки мълниите. Но мистиците от различни епохи описват стихване на мозъчната дейност по време на медитация и казват, че върховното единение с Бог е синя светлина , която усещат да се излъчва от средата на черепа. В традицията на йога, тя се нарича синята перла. И всеки от търсещите се стреми да я открие.
Та този монах, бил в състояние по време на медитация, да усмири разума си до такава степен, - не се виждали нито червени, нито жълти мълнии. На монитора се виждала - малка, синя перла светлина. Точно каквато йогите казват, че е.

Само ще добавя. Не агитирам за каквото и да е. Просто споделям нещата, каквито ги виждам и усещам. На мен медитацията ми се отразява прекрасно. Но това е личен избор и всеки си го прави сам. Накрая искам да спомена само - не знаех в какъв хотел отивам на морето, беше подарък- изненада за рожд. ден. Името на хотела се оказа ПерлаУсмихнат ден:)/ снимки и текстZvetanka Shahanska/

2 коментара:

  1. Права си за снимането. На времето,като ученик ходех на кръжок по фотография. Казваха ни да започнем от снимки на небето,даже :))
    Забелязала ли си, всички ни привлича да снимаме границата небе-море, особенно при изгрев и залез:))

    ОтговорИзтриване
  2. Кръстю, наистина, залез, изгрев, точно на границата небе-море е мн. привлекателно:)))Сигурно има някаква енергия хубава в тази граница:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...