View this site in your language!

сряда, 30 юни 2010 г.

ГРАДСКО КОТЕ



ГРАДСКО КОТЕ

Отивайки да платя кабелната телевизия, срещнах това сладко коте, което си стоеше тихо и кротко на една ограда и нямаше против да ми позира. Беше изпаднало явно в съзерцание, защото не помръдваше. Просто си стоеше и наблюдаваше. Изобщо напоследък забелязах, че котките обичат много да бъдат снимани. Не се плашат и дори имам чувството, че им харесва. И друг път съм споменавала, че имаме много котки в града, свикнали са с хората и не им пука. Вечерно време изнасят цели концерти.

Инфо - науката за котките се казва Фелинология. Терминът е с латинско-гръцки произход и произлиза от латинската дума felinus - котешки и гръцката дума logos - наука./ снимка и текст Zvetanka Shahanska/

2 коментара:

  1. Интересни животни са котките, въпреки,че имам слабост към кучетата . Своенравни са,а не прреданни като кучетата ...и суетни.Може би затова обичат да ги снемат.:)
    Забелязах едно хубаво нещо -тая джаджа вдясно за показване на снимките ти :))

    ОтговорИзтриване
  2. Да, котките са по-глезени, суетни...Това, Кръстю, което си забелязал отстрани е слайдшоу, което го взех от Picasa, където са голяма част от снимките ми и всички, които качвам тук:)))За съжаление, това, което исках да кача с около 800 снимки , нещо не се качва, а това тук е с по-малък капацитет, но става...:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...