View this site in your language!

четвъртък, 16 юни 2011 г.

В БЯЛО...






/снимки Zvetanka Shahanska/

В БЯЛО...

Това увивно цвете, ухаеше толкова
силно, че се усещаше на няколко метра,
сигурно е някакъв вид жасмин...Но
така обилно беше нацъфтяло...
Приказка...









А облаците, ех, видях такива облаци,
залези, луни, цветове, форми...
А беше спокойно, топло, красиво...
Нямаше бури,хали, студове...

Калимера - на гръцки това е добър ден.
Това е първата дума, с която те посрещат,
както на границата,така и навсякъде ­ на
улицата, в магазини, на гости, в хотела...
/текст и снимки Zvetanka Shahanska/

17 коментара:

  1. Супер!Браво ,Цвети,хубаво си почини!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Цвети, права си... приказка!
    И други думи са излишни.
    Поздрави за чудесните снимки и настроението, което споделяш!
    Нека усмивките дълго са с теб, с тези спомени! :):)

    ОтговорИзтриване
  3. Шаренийка, мерси много. Споделям, защото несподелената радост е половин радост. А ми доставя удоволствие, да ви предам прекрасното настроение, което предизвика в мен всичката тази красота! Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Цветенце :))) WOOOOWW!!! Прекрасни,красиви, хубави,божествени, невероятни, великолепни, сладки и много вдъхновяващи снимки !!!!! Особено първите! Благодаря ти !!!! Иаз днес снимах красоти и сега ги качих в блога :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Караш ме само да ахкам,отново много красота!

    ОтговорИзтриване
  6. Addi, ще ахкаме заедно:))))Лека вечер и усмихнато:)))

    ОтговорИзтриване
  7. първото ,което ме грабна в гърция,бяха облаците,като пътуващи мечти са. ацветята са релакс за очите!поздравления за снимките!

    ОтговорИзтриване
  8. И на мен много ми харесват облаците. фен съм на снимки с облаци :)))) прекрасни са... аз благодаря много на Цветенцето, тя ме вдъхнови да правя все повече и повече снимки на цветя, красота и облаци, и пейзажи :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен, облаците са уникални в Гърция. Има невероятни форми и цветове:)))А цветята, са супер, но най-вече се впечатлих, че гърците ги обожават. И са се развихрили в тази посока, до крайност, което много ми допадна. По същия начин швейцарците обожават природата, цветята и всичко естествено и натурално:)))

    ОтговорИзтриване
  10. Цвети, това на снимката е ОЛЕАНДЪР Бабите му викат ЗОКУМ Има го в бяло, жълто, розово, червено. Може да бъде и с по-кичести цветчета. Интересното в случая е, че са се потрудили да го направят на арка.

    ОтговорИзтриване
  11. Anonimen на мен ми прилича на жасмин, а онова червеното до него на олеандър/зокум/. Ухаеше прекалено силно...има такива жасминови храсти:)Много го ползват там за такива арки, огради- явно е много увивно:)

    ОтговорИзтриване
  12. по-вероятно е все пак да е олеандър - виж му листата, същите като на червеното цвете... каквото и да е, много е красиво, браво!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен, може, но сега погледнах в Гугъл - жасмин и си е направо същото! Но няма значение всъщност, защото носи толкова красота!

    ОтговорИзтриване
  14. Спокойно може да напишеш и някое стихотворение имаш таланта,поздравления.Много ми хареса снимките които сподели с на.Облаците винаги могат да ти заприличат на някакъв предмет или пък на човек,зависи вече от въображението ти.Но изглеждат толкова бели и пухкави.... цветето е уникално, много ми е иска на вилата да се прихване нещо такова по край портата, ще стои идеално.И аз не съм сигурна как се казва може и жасмин да е щом е било толкова ароматно.

    ОтговорИзтриване
  15. Няма спор, че имаш талант да пишеш, добре боравиш с думите и само като прочетох това...." А облаците, ех, видях такива облаци,залези, луни, цветове, форми...А беше спокойно, топло, красиво...Нямаше бури,хали, студове..." ми се иска да бъда вече на плажа , да прекарвам отпуската си ей така по цял ден под чадъра и само да купувам сладолед с които да се охлаждам и разни коктейли.Цветята са страхотин, от това червеното като че ли и на мен и се е прихванал.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...