View this site in your language!

вторник, 24 август 2010 г.

JUNGLE



JUNGLE

От сутринта ме заля поток от информация, която e/ не претендирам за поредност/ – жега, безработица, антракс, довечера пълнолуние, месо -8лв., опашки за документи...Една астроложка или по-точно хороскопогадателка каза с драматичен глас – денят ще е сложен – аууу, спри сърце. И как сега да оцелея сред тези „положителни” новини. Дайте поне една едничка светлинка, ню-ню, но да я има...Според медиите няма такава и ние сме в сърцето на апокалипсиса. Като прибавим и факта , че се появи проблем с интернета – ту е тук, ту го няма...всичко си дойде по местата. Отивам в магазина, опашка, като че ли храните ги продават за последно – от утре настъпва пълен глад и закриват всички хр.магазини. И да търсите под дърво и камък – не и не, забравете че ще ядете...Излязох, разбира се, има много магазини за храни. Плащам кабеларката – почнаха ме от вратата с агитации – спрете им казах, няма да променям нищо, не ме обработвайте, ако продължавате в същия дух-отказвам се от вас. Млъкнаха. Ура, платих и излязох на въздух...Наистина денят е сложен...Видях машина за кафе-бум , едно кафенце с горещ шоколад – мечта и само за 30 стотинки. За сведение в близкото напечено от слънцето кафене, което може би се взема за Риц, най-простото кафе започва от 2 лв. Седем пъти по – скъпо?!? Ееее, спрете се, де...Огледайте се, не сме в Париж. А, ето магазин за дрехи с голеееми намаления. Я, да хвърля един blick. Наистина имаше по 10 лева блузки, ноооо пълен боклук, сигурно са ги купували в наливно състояние за лев/килограма, а табелата им –Италианска стока. Айде, бе – друг път, стоката им говори на турски, китайски и индийски..Отправих се вкъщи, полях се със студена вода, направих си леден фреш, качих крака на масата , пуснах хубава музика ...А иначе, според правителството, сме се оправяли. Да, цъфнали и вързали сме. Те ме биха по позитивизъм.../текстZvetanka Shahanska/

10 коментара:

  1. Позитивизмът е важно да го има, но в повечето случаи имаме причина за него, дори да не я съзнаваме. Това на правителството, просто е прах в очите:(

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Влади, прав си. Прах в очите, та чак е пясъчна буря:)))А позитивизмът е начин на мислене, но това не значи, че не забелязваме какво става около нас...

    ОтговорИзтриване
  3. Цвети, просто избягвай източниците на негативни новини - медии и хора. После е по-лесно. :)

    И няма италианска стока (дрехи и обувки), нито френска, немска и т.н. Всичко, дори от най-известните марки, се изработва на ишлеме в изброените от теб държави и в тези от Източна Европа - поради добрата и най-вече евтина работна ръка.
    Турците имат много качествено производство, но до масовите магазини у нас обикновено стигат стоки от порядъка на 18-то качество.

    За цената на кафето не се чуди, в Италия щяха да ти напишат и площадна такса в сметката, ако заведението е на по-централно място. Тук само с надценка в пъти минават. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Точица, всичко за което си писала ми е ясно. Единственото, което не - защо масово е прието да мислиш другита за тъпи, смотани и неориентирани...Колкото до новините, избягвам ги постоянно, но понякога те сами те намират...

    ОтговорИзтриване
  5. Къде я събра тази информация?
    За мен днес си е ден като ден Необичайното е че ми се спи доста, но то е обяснимо, защото през жегите не спах пълноценно :)

    ОтговорИзтриване
  6. Информацията съществува и ме заля сутринта, после тръгна както виждаш ... Интересно, че и на мен много ми се спи цял ден:)

    ОтговорИзтриване
  7. Все си казвам,днес няма да гледам тв,няма да слушам новини,непрекъснато ни залива негативна енергия,няма спасение!!!,с филмите е същото насилие,псувни и убийства,за това в повечето случаи съм на музикални канали и на ФИЕСТА ТВ.Цвети-хубав постинг,поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Силви, благодаря ти:) Напълно съм съгласна с теб. Аз обикновено не слушам и не гледам новини, но понякога пускам ТВ сутрин/ заради времето/ и те като започнат, то няма спиране. И за филмите съм съгласна - това да улучиш някой готин филми/без насилие и агресия/ си е направо чудо. Аз обикновено гледам френския канал и сити тв:)))Немските също, но в момента липсват . И по тази причина съм хвърлила мерника на кабелоразпространителите. Просто са на косъм:)

    ОтговорИзтриване
  9. Днес денят ми беше най-емоционалният от години.Редяха се ту хубави,ту тъжни моменти...имаше от всичко...Това е живота,непредсказуем докато сме живи!Лека нощ,Цвети:)

    ОтговорИзтриване
  10. Да, Аполон, това е животът - хубав и не толкова понякога, но ние си го обичаме:))))Лека и от мен:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...