View this site in your language!

понеделник, 9 август 2010 г.

ПОДМЛАДЯВАЩ ШОКОЛАД



ПОДМЛАДЯВАЩ ШОКОЛАД

Експерти в Швейцария/ че къде другаде, като там е раят на шоколада/ са създали шоколад, който забавя стареенето и предпазва от бръчки. Това прочетох скоро и много ми хареса. Обичам шоколад във всичките му видове и подвидове. Само 20гр. на ден от него са достатъчни за благоприятен ефект. Този подмладяващ шоколад съдържал много антиоксиданти, които предпазват кожата от вредното влияние на свободните радикали. Тъй като тъмният шоколад си е полезен много - понижава рискът от инсулт, понижава кръвното налягане, швейцарците открили как да запазват съдържащите се в какаото флаваноли в процеса на производството. Така в готовия продукт има повече полезни вещества.

ИНФО

Свободните радикали

Те увреждат здравите клетки в тялото и ускоряват процесите на стареене. Свободните радикали се формират от замърсяването на околната среда, тютюнопушенето и липсата на достатъчно сън.

Антиоксидантите

Те предпазват кожата от вредните ефекти на свободните радикали, като я овлажняват, подобряват еластичността и, и предпазват от появата на бръчки. Съдържат се в тъмния шоколад. И още в :
-Витамин С: спанак, лимони, броколи, киви, зеле, ягоди, домати,..
-Витамин Е: зехтин, соево масло, царевица, яйца
-Витамин А: черен дроб, моркови, яйца
-Селен: риба, яйца, пилешко и телешко месо
-Цинк: морски дарове, месо, пълнозърнест хляб, зелени зеленчуци

Фитохимикали

Други фитохимикали (растителни химикали) са известни на малцина, но това съвсем не означава, че са по-малко ефективни. Сред тях са например:

- ликопен - в доматите;
- лутеин - в зелените листни зеленчуци;
- елагинова киселина - в ягоди, малини, къпини, боровинки;
- ресвератрол - в гроздето;
- антицианини - в боровинките и нара.

Мини инфо за Швейцария



Швейцария е една от най-богатите страни в Европа въпреки липсата на природни богатства и обработваеми земи. Нейните богатства са банкерството, туризмът и промишлеността. Тя произвежда сирене, шоколад, лекарства, машини, часовници. Също така се произвеждат висококачествени зъболекарски инструменти и измервателни уреди./текст Zvetanka Shahanska/

8 коментара:

  1. Преди всичко може би е и най-доброто място за живеене:)

    ОтговорИзтриване
  2. Това е мястото, където бих живяла винаги:)♥♥♥

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам Lindtttttt !:)))
    Наистина,много обичам шоколад, всякакъв, даже и горчив, само бял не обичам, то не е и шоколад :)

    ОтговорИзтриване
  4. И аз не си падам по белия шоколад, защото за мен не е такъв, а някакъв десертен блок. :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Шоколааад!!! ^____^ Обожавам шоколад!!! Само че, 20 грама на ден... много трудно е човек да се спре само на 20 грама!;/

    ОтговорИзтриване
  6. Топчо, тези 20 грама важат за този нов подмладяващ шоколад, който са измислили, не за обикновеният шоколад. От другия и аз си хапвам по доста:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей,Цвети:)Ако ти се отдаде възможност,посети някой СПА център и си направи масаж с шоколад.Това не е само глезотийка,но и необходимост.Бъди сигурна,че твоето тяло ще ти бъде благодарно :)

    ОтговорИзтриване
  8. Apolon, mersi, непременно ще опитам. Изобщо не се съннявам, че ще е хубаво:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...