View this site in your language!

събота, 7 август 2010 г.

ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА НАГЛАСА



ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА НАГЛАСА

Събуждаме се. И, ооо, изненада. Всичко е решило да се срути върху главите ни. Първо не можем да решим какво да облечем, косата ни не желае да се подчинява и прави каквото си иска. Хайде сега и ключовете на колата къде са, къде ги сложих снощи, или ги загубих...Излизаме и ...завалява силно, но не ни се връща за чадъра и така като се подкара цял ден. На всеки му се случват такива дни - всичко е с главата надолу. В един момент дигаме ръце. Ние явно сме каръците на годината.

Въпрос на нагласа

Всичко е въпрос на настройка. Когато живеем с нагласата, че ще ни се случи нещо лошо, то се случва. Страхът ни прави несигурни, което води до грешки и така възникват тези ситуации.Оптимистите са невъзмутими и спокойни и по този начин правят по-малко грешки. Оптимистите винаги разпознават възможностите и се възползват от тях. Те виждат положителен изход от всяка ситуация дори когато всички други се отказват. Това им дава сила и ги прави изобретателни. В резултат - намират решение на проблема, макар и нестандартно понякога..

Песимистите пък не мислят как да преодолеят проблема, а се чудят-" защо все на мен".. Тяхната отрицателна настройка действа като магнит и привлича нещастията едно след друго. Отказват се по-лесно пред трудностите и не забелязват възможността да се извлече нещо положително от ситуацията.

Как да обърнем нещата

Всеки може сам да обърне късмета си. Необходимо е просто да променим гледната си точка. Да забелязваме и да очакваме хубавите неща.Защото често пъти с мислите си ние предизвикваме събитията. Оптимистичните и щастливи хора избягват негативни мисли и очакват да им се случват хубави неща, които тъкмо поради това се и случват. Важното е да виждаме възможностиte, защото, когато една врата се затваря пред нас, друга се отваря. ../текст Zvetanka Shahanska/

6 коментара:

  1. Само дето на практика не е така лесно :(
    Особено тук и сега, но определенио самонаблюдението и тренировките помат
    Не зная дали има връзка, но аз вместо да помня кое къде съм оставил, се мъча стриктно да спазвам местата на нужните ми предмети и при мен няма- къде ми е ключа, къде ми са очилата и пр :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей,Цвети:)Наистина всичко е въпрос на гледна точка и на нагласа.Нали си чувала,"живота е такъв какъвто си го направиш",по-лесен,по-труден...зависи от нас.Приятен ден:)

    ОтговорИзтриване
  3. Кръстю, не е толкова трудно:)Ако го искаш наистина - малко воля и постоянство. Ами, ти си много организиран, щом знаеш кое, къде...:)))Това е ОК. Елиминирал си стреса по този въпрос:)

    ОтговорИзтриване
  4. Аполон, сами си правим живота с нашите мисли и нагласи. В главата не може да има две мисли едновременно, сам избираш коя да е с предимство:))))

    ОтговорИзтриване
  5. Всичко е точно казано...
    И оптимистите се разболяват... но те не мислят кое е виновно за това, а се усмихват и казват: " Това е, за да бъда щастлив!"...
    Поздрави, Цвети!

    ОтговорИзтриване
  6. Радост, права си за оптимистите. Те пречупват света през собствената си призма, която е позитивна. Не се предават каквото и да се случи, просто имат решения за различни ситуации, не казват"Все на мен ли", не обвиняват никой, просто сами си движат нещата;)Поздрави, Радост,усмивки:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...