View this site in your language!

сряда, 18 август 2010 г.

РАЗХОДКАТА КАТО РЕЛАКС



РАЗХОДКАТА КАТО РЕЛАКС

Разходката е начин да възвърнем равновесието си, да се раздвижим от застоялия градски живот и да се полюбуваме на света около нас. Но знаем ли всъщност как да го правим за да има максимална полза от нея. Ето няколко неща, които ще ни помогнат.

Как да се разхождаме

- Разходката не трябва да има конкретна цел. Разхождаме се заради самата нея, без набелязани крайни точки. Просто се потапяме в красотата на движението и наблюдаваме. Ама няма сега - ще платя това, трябва да купя онова...Не, разхождаме се и това е.
- Забравяме за грижи и проблеми. Няма да ги носим на гърба си по време на разходката. Отказваме. В противен случай, те ще се запечатат още по-дълбоко в нас, в съзнанието ни. Поне за времето на разходката забравяме за тях. Приемаме го като терапия за да убедм себе си , за да надскочим изкушението - ето сега, защо да не поразсъждавам върху този проблем докато се шляя безцелно , поне да оправдая изгубеното време. Няма изгубено време. Има изгубени хора. Изгубили себе си в този объркан свят на противоречия. И за да се намерим пак, отново, прилагаме тези техники и методи, един от който, в случая, е разходката. Инвестираме в себе си, в хармонията, спокойствието, равновесието от които неистово се нуждаем.

Наслаждаваме се

- Казваме си, че ще обръщаме пълно внимание на гледките, звуците. Разглеждаме формата на листата по дърветата и храстите. Наблюдаваме красотата и формата на облаците. Вдишваме аромата на цветята. Наблюдаваме, хората, децата, влюбените. Просто казано - зяпаме. Именно това запознанство със света ще донесе успокоение и щастие. Понякога и чувство на изненада, което сме изпитвали като деца. Ето това е целта на разходките. А не - да разрешаваме световните проблеми.../ текстZvetanka Shahanska/

8 коментара:

  1. Само едно допълнение - разходката ви да е в градини, паркове, или улици със забранено движение на превозни средства , иначе няма как, нали?:)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Кръстю, за предпочитане да е сред зелен парк, градина, извън града/по възможност/, по улици със забранено движение/имаме такива в Пловдив/ или с малко превозни средства...Не става въпрос за блъсканица, коли и асфалт:))))

    ОтговорИзтриване
  3. :)))Трябва да дойдеш, да ме видиш как аз се разхождам:)))Всяка вечер пробягвам по около 2км след дребното,направо не ми се излиза вече:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Ondain, напълно те разбирам:) Но няма начин, минава се и по този път. Малко повече гимнастика. Радвай се докато са малки - децата бързо порастват:)))Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  5. Хареса ми:
    "...Няма изгубено време. Има изгубени хора. Изгубили себе си в този объркан свят на противоречия. И за да се намерим пак..."
    Да се намерим... обичам да се разхождам, истински...

    ОтговорИзтриване
  6. Амазонка, благодаря:) Но това си е истина, нали...Аз срещам все повече изгубени хора/ загубили са себе си, същността си и трябва спешно да се намерят/, ако искат да са в хармония и нещата да вървят, както трябва:)
    И аз обичам, обожавам, разходките...

    ОтговорИзтриване
  7. Кръстю е прав. Или там, или в гората и насладата ще е пълна. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Точица, съгласявам се ♥ Зеленото успокоява и въздухът е друг♥

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...