View this site in your language!

понеделник, 28 юни 2010 г.

СИЛАТА НА ПОЗИТИВИЗМА


/снимка Zvetanka Shahanska/

СИЛАТА НА ПОЗИТИВИЗМА

Има една приказка за малките жабчета, които решили да се състезават, изкачвайки една много висока кула. Събрала се голяма тълпа от зяпачи и никой от тях не вярвал, че ще изкачат височината. Подвиквали им постоянно"Пътят е толкoва труден!" "Няма начин да достигнат върха. Кулата е толкова висока!""Трудно е!!! Никой няма да успее!". И жабчетата постепенно отпадали и се отказвали, останало само едно мъничко жабче което, след неимоверно усилие, единствено успяло да стигне до върха.
Тогава всички други жабчета естествено поискали да разберат, как точно то е успяло да го направи. Оказало се, че имало проблем със слуха и не чувало нищо...


Изводите са повече от ясни;

- Да не слушаме негативните изказвания на другите, да ги подминаваме, да не им отдаваме значение. Те играят ролята на спирачки и демотиватори, карат ни да се съмняваме в нашата сила и увереност за постигане на своите мечти и цели.
- Да не подценяваме силата на думите . Зарядът, който те носят, когато са с негативна насоченост е много силен. Всичко, което чуваме или четем влияе на нашите мисли, оттам и на действията.
- Да бъдем глухи, когато хората са така "добри" да ни казват, че не можем да постигнем мечтите си.
- Да мислим винаги, че можем да го направим, че можем да се справим, че имаме сили да преодолеем препятствията, които срещаме по пътя си. С цялата си душа, с цялото си същество да вярваме в успеха си.
- Да подкрепяме и мотивираме " малките жабчета", защото те имат нужда именно от това- любов, вяра, вдъхновение и мотивация.
- Да бъдем позитивни./ снимка и текст Zvetanka Shahanska/

4 коментара:

  1. Виж, това със слуха много ми хареса! Не я знаех тази приказка:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Да, тя не е много популярна, но е хубава:)Много хубава:)

    ОтговорИзтриване
  3. Приказките винаги отварят мъдростта,а аз продължавам да се радвам на твоите послания!Прочее,понякога наистина е здравословно да имаме проблем със слуха,чувайки "избирателно".Бъди щастлива!

    ОтговорИзтриване
  4. Да, bearkis, мислила съм си, че ще е хубаво понякога да не чуваме всичко...ще си спестим толкова негативи. И благодаря ти, за коментара. Права си , че приказките и притчите носят много мъдрост. Толкова вдъхновяващи послания...Усмихната вечер:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...