View this site in your language!

сряда, 23 юни 2010 г.

БЪРЗА ТОРТА С КИСЕЛО МЛЯКО





БЪРЗА ТОРТА С КИСЕЛО МЛЯКО

Тази светкавична торта си я измислих заради жегите. Понеже не ми се прави нищо свързано с пускане на печка и загряване. Тук не се искат такива операции. И се консумира студена от хладилника. Ще останете супер доволни.

Необходими продукти

-бисквити"Закуска"
-кофичка кисело мляко
-пудра захар или мед
-шоколадови или захарни пръчици

Приготвяне

В малка тавичка или по-дълбока широка чиния, се нареждат бисквити, отгоре се заливат с киселото мляко, което предварително е разбъркано с пудра захар/на вкус/ или две лъжици супени мед/на вкус/. Отгоре се нареждат още един ред бисквити и пак кисело мляко. Поръсва се с пръчиците и се поставя в хладилника да се изстуди. Това е. И да искате още - няма. Ултра бързо и много лесно. А е толкова вкусна. С малко черешки и сок от ябълки/например/-еееех, отивам да си хапна от нея - веднага. Направих си я сутринта и сега е ледена. А вие какво чакате, хайде , давайте. Обещавам, че ще ви хареса. Виждате и на снимките, че изглежда прекрасно и апетитно. Екстрата е , когато я сипвате в чинията да сложите отгоре една топка сладолед. Разкошно. Ще искате още и още...!
/ такст, снимки и рецепта Zvetanka Shahanska/

18 коментара:

  1. Много я обичам тази торта, правя я и зимата :)Слагам между бисквитите плодове или сладко. Мисля си за едни малини....... Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Катя, здравей:) С малини ще е супер - аромат, вкус-оооо♥♥♥ Всъщност много може да се имровизира и с бисквитите, плодовете, вида кисело мляко,окрасата - има поле за собствена изява. Но най-големия плюс - бърза, лесна, вкусна, без печене♥♥♥Усмивки, Катя:)))

    ОтговорИзтриване
  3. След малко ще я направим. За утре ще е изстинала :))

    ОтговорИзтриване
  4. Хайде, давай, ще видиш, че ще ти хареса много:)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ще чакам да се стопли времето и ще я направя!:)

    ОтговорИзтриване
  6. Ама, какво ви става днес и във ФБ, само това повтарят, че им е студено, но тук си е 25 градуса, топло, слънчево. Днес цял ден бях по потник:)Hexemexe, изчакай тогава щом е студено и при теб, да се стопли, но я пробвай, много е вкусна:)))

    ОтговорИзтриване
  7. А аз използвам и компот, с разбъркан в него желатин. Смесвам го с млякото - става повече крема, и с плодовете става сочно и също много вкусно.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ти, Нина:) Добре, че си го написала, защото някой може да опита , както ти казваш:)Предполагам, че ще стане супер. Аз понеже не си падам по желатин, иначе щях да пробвам:)Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Цветииии,тъкмо се чудех какъв вкусничък десерт да си хапна, а въобще не ми се пускаше печка.Много ти благодаря!!!За отплата ще ти дам да направиш едно кръгче с яхтата на Биг Брадър, дето ми я подари във Фейсбук, и ти изпращам малко солено морско бургаско слънчице!:)))

    ОтговорИзтриване
  10. Аз довечера също ще я пробвам.Сигурна съм че ще ни хареса.

    ОтговорИзтриване
  11. Весииии, аз такива неща харесвам, ако може без печка , да е лесно, бързо, здравословно и вкусно:)))А за яхтата оооооо, добре, съгласна съм, щом ти се дава за едно кръгче ,с най-голямо удоволствие:))))Много благодаря за соленото морско слънце, днес тук напече доста, така че имам нужда да си спомня синьото, мое, любимо моренце, как ми се ходи на плаж, да заровя крака в пясъка и да дишам, дишам...♥

    ОтговорИзтриване
  12. Сиси, давай, пробвай я , аз съм и голям фен на тази торта, можеш и да си импровизираш - с плодове, дори и с лимон - днес във ФБ ми го каза, Нина, настъргваш кора от лимон в млякото, а после напръскваш с малко лимонов сок и захар отгоре или с портокал:)))Или пък отгоре поръсваш с ядки , изобщо както искаш. Но, ето , в момента си я хапвам - много е свежо и вкусно:)

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотна идея, Цвети!
    Благодаря за приятното подсещане!
    Бях я забравила, а сега ще я направя на момченцето си.
    Спомних си, колко я обичам!
    И толкова хубави спомени, а сега ще има и още.... :))))
    Колко са силни най-семплите неща!...
    И колко много може да те зарадва приятел!
    Благодаря, благодаря, благодаря! :)))
    Milena Vlaikova

    ОтговорИзтриване
  14. Милена, здравей приятелче♥ :), на твойто сладурче много ще му хареса, пък е и здравословна. Толкова си права, че семплите неща са велики! Напълно се съгласявам и ти благодаря за хубавия, позитивен коментар♥☼♪Един прекрасен, приятелски ден ти пожелавам от сърце:))))

    ОтговорИзтриване
  15. Бърза и вкусна,вярно,мъжете у дома много я обичат!Желая приятни дни и скоро да се "чуем"!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Здравейте - наистина е хубава и аз я правя ! Сега ще ви напиша моята , която също е много приятна , пак с кисело мляко , но се използва козунак вместо бисквити ! Пробвайте !
    Ето и рецептата : Нареждате един ред филийки от козунак / така го използвам ,когато вече е изсъхнал и останал от Великден даже / . Разбърквам в една купа една кофичка кисело мляко , една чаша захар , и сока и кората на един лимон. С тази смес поливам върху филийките и отново от сместа , пак филийки ... накрая правя крем по желание ,с който намазвам тортата и я слагам в хладилника / поне един ден да постои ,за да попие козунака / . Много е вкусна , лека и приятна !

    ОтговорИзтриване
  17. Петя, благодаря! Правих я и по твоя начин и много вкусна става. Тук може много да се импровизира и това е супер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...