View this site in your language!

петък, 11 юни 2010 г.

ВЯРАТА




ВЯРАТА

Три са нещата, в които вярвам и ме крепят в живота. Като казвам вярвам - разбирайте вяра без съмнения, лутане и разни странични залитания. Безрезервно , отдадено и непоколибимо. Сега някой ще каже, че звучи много крайно. Веднага отговарям - не е крайно. Това е залегнало в мирогледа ми и досега не ме е подвело, по никакъв начин. Помага ми много да вървя напред. Просто вярвам. Кои са тези неща.

Вяра в себе си

Ето, това, сега много е атакувано отвсякъде. Всеки се стреми да те разколебае. Да те отклони, да завиеш малко вдясно, или вляво...или на долу:) Ако не вярваш в себе си , поддаването на влияния е голямо. Можеш и сам да се разколебаеш. Съмнения има доста в началото. Но...когато повярваш, че можеш и трябва да разчиташ само и единствено на себе си, всичко си идва на мястото. Дори и обстоятелствата започват да помагат.

Хората и светът са изначално добри

Винаги съм го мислила. Никога не съм подхождала с друга нагласа. Макар, че някои хора го смятат за наивно и детско. Никога не ме е подвеждало. Колкото и някой човек да изглежда не добър, винаги има нещо за което да се "закачиш". Да видиш зачатък или забравено от него, хубаво зрънце на доброто. И когато подходиш по този начин, зрънцето става голямо, за негово собствено учудване. А светът е прекрасен и спасение дебне отвсякъде:))) Само да имаш очи и сърце да видиш, всичко е на една ръка разстояние.

Всичко ще се нареди , дори и в трудни моменти

Ами, да. Вярвам в това. Колкото нещо и да е забатачено, усукано и завързано, в един момент се разплита, като че ли от само себе си. Все едно има някаква сила, която казва - айде стига вече, достатъчно , беше тежко изпитание, сега малко глътка въздух. И нещата тръгват, оправят се, е, и ние побутваме по малко оттук, оттам...и става.

Може би и вие ще споделите нещата, в които вярвате и които ви помагат в живота? / снимки и текстZvetanka Shahanska/

4 коментара:

  1. Хубави снимки!
    Ако имаш време,виж това, малко е дълго:http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=70084

    ОтговорИзтриване
  2. Вяра, означава никакво съмнение. Та аз вярвам в силата на мисълта, в победата на доброто, в алтруистичната любов. Всичките си трудности (а те не са никак малко) преодолявам благодарение на тази си вяра!

    ОтговорИзтриване
  3. Лана, много ти е хубава вярата:)))Силата на мисълта , и алтруистичната любов - много ми харесва. И аз харесвам такава любов:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...