View this site in your language!

понеделник, 7 юни 2010 г.

СТРАННО МОРЕ








СТРАННО МОРЕ

Странно защото никога не съм ходила толкова рано. Наистина времето не беше типично лятно, но пък един ден не изпуснах от плажа. Водата не е толкова топла, но все пак 20 градуса не е ниска .да не говорим, че плажът беше пуст. Наляво, надясно-няма никой. Робинзон Крузо на пустинен остров, така се чувствах. В хотела бяхме 10-на българи и толкова германци и чехи.

Приморско. Не бях ходила в Приморско на почивка. Било град и това не знаех. Макар че като град трябваше да има поне един интернет клуб. А нямаше. В хотелите има свободна Wi Fi връзка, но не си носих лаптопа, защото мислих, че като ми се наложи ще има в хотела или ще отскоча до клуба. Но никога не тръгвай с предварителни очаквания. Както и да е. Издържах една седмица. Макар че, когато трябваше да изпратя имейл, ходих до Китен/ по-малък от Приморско/и там имаше клуб, но си получих една хакерска атака от пуберите там. Което ми е за урок.

Като цяло съм мн.доволна, защото нямаше блъскане, по плажа и в хотела. Времето се понасяше. С една дума –спокойствие, което ми хареса. Не можех да разбера само, защо германците не ходеха на плаж, който беше буквално на една крачка, а правеха плаж на басейна и се къпеха в него. Чак пък толкова – стотина крачки и си на морето.
Много строежи и продължават. А хора откъде за тях, не е ясно. Всяка къща има магазин, заведение , сергия или хотел. Всяка. Фрашкано от хотели. Не ми го побира акъла, докога ще продължава това. Заведенията направени, нагласени – празни. Магазините – също. Говорих с една продавачка. Миналата година не било така. В същото време в магазин. за хр.стоки-мин.вода на двойна цена. И защо, моля. Защото било курорт. Курорт ли? С тези хотели по-скоро прилича на индустриална зона. Да отидат до Гърция, за да видят как не се строи повече от два етажа.

Жалко. А иначе морето беше прекрасно-чисто, прозрачно-рибките се виждаха. Пясъкът хубав. Широка плажна ивица. Нямаше водорасли дори. Такова богатство. Но в името на печалбата сме на път да го загубим. Миналата година като видях Слънчев бряг се ужасих. Явно това е тенденция по цялото крайбрежие. Единственото успокоение, че Гърция е близо. Но защо да е така. Защо нещата са изпуснати така. На никой от управляващите ли не му пука. Да не би да са чужденци в собствената си страна. Или тайни агенти с единствената цел – да се унищожи тази природна даденост, за която други страни могат само да мечтаят. /сн.и текстZvetanaka Shahanska/

2 коментара:

  1. Не се ядосвай, скоро ще и се чуе гласа на тая цел, ама снимките са хубави и времето мина неусетно ,нали?!:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Времето мина като един миг и изобщо не ми се връщаше. Не очаквах, че толова рано на море е толкова хубаво;)И времето -един пропуснат ден плаж нямаше, само вчера валеше:)С една дума чувствах се прекрасно-не ме заболя главата , не кихнах, къпех се в морето и беше прекрасно:)))Обичам морето и бих живяла там, дори се замислям по въпроса:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...