View this site in your language!

понеделник, 9 юли 2012 г.

МАЛКО, МЪНИЧКО

/автор на текст и снимка Zvetanka Shahanska/
МАЛКО, МЪНИЧКО
Вселената те заобикаля и залива с невероятна красота.
Позволи си да бъдеш позитивен, радостен и благодарно изумен
от безкрайните чудеса и възможности. /Ралф Марстън/


Снимката е от вчера - малко, мъничко, ню ню, микроскопично късче от дивата природа, която имаме, но не ценим изобщо. Зеленина, прохлада, въздух, който се диша въпреки жегата, пеещи птички, лястовички летящи неуморно. Дъхът на тревите, боровете, билките, сутрешната роса по босите крака, синевата на хълмовете, да посрещнеш зората, да закусиш с шепа малини и диви ягоди. Е, как да не се заредиш с позитивизъм. А всичко това е до нас, на една ръка разстояние. Вижте го, отворете си очите, душата и сърцето и ще останете изумени от цялата тази първична красота. Сигурна съм. Просто знам.
/автор на текст и снимка Zvetanka Shahanska/

/автор на снимката Zvetanka Shahanska/

19 коментара:

  1. ооо Цвете:) как сме? Добре ли изкара уикенда;). Жега много -да събота ще е 40 , утре ще е 39 .. карай де :)заредил съм се с бири :), кола и тн :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре съм, след два дни в планината съм ОК. Станах рано и си свърших всички задачи за деня в относителен хлад. След обед е безсмислено да се излиза навън, слънцето пече много силно:)))

      Изтриване
  2. аз събота... с тази мойта приятелка се сварихме там.. до 13.30 печеше в нас. после нали се обърна слънцето. ама колата така се напече, че вечерта беше карамбол :))). После бирички на центъра, малко кръчма:) и така. То.. чаках я до 19.00ч .. егати работата :(

    ОтговорИзтриване
  3. Дам! А иначе си прекарах супер в събота след 19ч. :))))))) и съм много весел и щастлив сега :))))))))))))))) . на пук на жегата си беше адско :))))))). Утре вечер пак :)))))

    ОтговорИзтриване
  4. иначе вчера не ми беше ден за нищо друго освен биричка следобеда и 3 кафета сутринта:). следобяд поне 300 пъти се халосах някъде, падах и в крайна сметка съм добре, но ме боли крак, глава и лява ръка. Вчера пих бири на Ариана фен къп на Центална поща:). И аз имах хубав уикенд но днес се работи до спукване:).

    ОтговорИзтриване
  5. е да , ама като ти видя снимката и се оправям бързо. Псевдонима ти би трябвало да е : Positive_smile :) или Cool_smile :))))) . А и блога ти ми влияе супер :))))))). аз тия дни като захлади по-точно другия четвъртък ще снимам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Другия четвъртък!?!Да не би от жегата да ти се разтопи фотоапаратът ааах, другия четвъртък, направо ме разсмя:))))

      Изтриване
    2. Ти вчера си се изпочупил, сега от една жега се уплаши?!

      Изтриване
  6. ne . но от днес съм само с кола и климатика в нея. иначе може да ме удари слънчев удар ;). От 2 дни съм дал маса пари за спирачки и гориво. дано стигне до края на седмицата. За да снимам е добре да не съм с колата, т.е да излезна, излизането на ден 2 пъти ми отива 4 тениски и 2 чифта дънки :) от жегата и изпотяването:). А колата ми е черна и вътре пък докато се охлади е жар :))). В събота надвечер е бях спрял до Карфур, може да си я видяла :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Hehehehe, нали не си представяш, че ще застана до Карфур за да бройкам някакви коли, още повече колата, която харесвам не съм я виждала в нашия град, нито във София.
      И снимай, когато си искаш, то това на сила не става, трябва голямо желание:)))
      И хубав ден ти желая!

      Изтриване
  7. Не, само споделям ;). А ако не е тайна, коя кола харесваш? :). Любопитство. Освен желание , трябва и старание и естетика ;))). Лек и прохладен ден от мен :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще го запазя за себе си, но ако видя, ще снимам:))))
      Благодаря за пожеланието!

      Изтриване
  8. еее :) многото потайнственост не е добре ;)))))). Може пък и аз да харесвам същата :)))))))). Сега на главната до пощата са изложили тези българските автомобили, поне ги сглобяват в България де, иначе май са китайски:)

    ОтговорИзтриване
  9. Цветенце, одеве видя ли 5 миннутната буря :))? Ехй как се разхлади, много обичам това време, и тази миризма на след дъжд в лятно време. Обичам лято :) и хубавите снимки оттеб :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...