View this site in your language!

петък, 6 юли 2012 г.

ЦВЕТОВЕТЕ НА НАРА

/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/
ЦВЕТОВЕТЕ НА НАРА
бяха нещото, което ми направи впечатление в Гърция. Не бях виждала дървото на нара, нито цветовете му, само бях опитвала плода. Дървото всъщност е храстовидно, но все пак дърво. Цветовете са много красиви, на пипане са като коприна/само дето не ги опитах на вкус какви са:)/
Интересни ми бяха тези жълти топчета в средата - толкова много, всъщност те ще станат по-късно зрънцата на нара, с неговия специфичен вкус и аромат.
Дървото на нара заедно с огромните палми, маслините, портокалите и олеандрите, бугенвилиите, жасмините ще останат завинаги запечатани в съзнанието ми. Видя ли ги, ще ми замирише на море, ще усетя големия припек и ще чуя морето. Прекрасно! Аз това и искам.
Може би някога, не зная кога, ще имам възможност да живея там, до морето, да ходя по горещия пясък всеки ден и да си говоря с рибарите...Може би.
/автор на текст и снимки Zvetanka Shahanska/

16 коментара:

 1. Цвети ,не съм виждала нар, само плода.Много интересно ми беше да разгледам снимките ,които си направила!Красив цвят има нара!
  Поздрави и приятен уикенд!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Мира! И за мен беше интересно да снимам:)

   Изтриване
 2. нар съм гледал на терасата унас. когато през 2007 имах ремонт частичен (на терасата и хола) изнесох прекрасното готинко дръвче, на което обещавам още сега снимки на Цветанка, защото е най-добрия човек който познавам. След като го нзнесох някой умствено изостанал съсед му изсипа нарочно киселина. Резултата е ясен! В този смисъл на думата - и до ден днешен го гоня и се караме... но повярвайте ми, злобата, завистта и негативизма в България нямат край! Пожелавам от сърце на Цветенцето а и на другите читатели весел и усмихнат уикенд със слънце и прохлада!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да изсипе киселина и защо, по-добре ли му стана....Аз пък забелязвам, възрастни хора, живеещи сами, само се оплакват, но едно цвете нямат на терасата, а се иска само поливане...много тъжно.

   Изтриване
 3. забравих: това е специален поздрав за Цветето: http://www.youtube.com/watch?v=yWtdyYVf83Q с пожелание за вдъхновяващ уикенд с много любов и усмивки :)

  ОтговорИзтриване
 4. Не едва ли, при това той е на 70 бивш професор по екология?!??! нацист бил някакъв..... миналата година се опита да ме нападне когато виках сота :). както и да е, не искам да се занимавам... :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Прав си, не му обръщай внимание, щом е такъв..

   Изтриване
  2. :) Утре ме няма цял ден. че и вечерта. Не знам ще ходиш ли на планината.. но аз ставам в 9.30 пускам сота и дори кафе няма да пия тука, цял ще съм в района до Св. Петка както казах снощи:) е може да мръдна по някое време да закарам колата на мивка. Но вечерта ... охаа.. биричка, на центъра, на полъх на летен ветрец и с усмивка :)))

   Изтриване
  3. Супер,приятно безделие пожелавам:))))))

   Изтриване
  4. Благодаря прекрасна :). а между другото безделие ама е заслужено така че :)))))))))))) весело и приятно , до скоро :)))

   Изтриване
  5. Много ясно, че е заслужено, то и затова е сладко:)))

   Изтриване
  6. една приятелка работи там и малко компания ще правя ;). и то до 19.00ч :( .. в събота ?!?... както и да е :). Благодаря ти много :)))))), ще те черпя една бира :)))))))))

   Изтриване
  7. nedej da skromnichish ;). sujalqvam za krilicata, no pisha ot mobilen:). Spokoina vecher:)

   Изтриване
 5. :) Весела и доходна седмица с много настроение и най-вече прохладна :) !

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...