View this site in your language!

четвъртък, 9 декември 2010 г.

ДЕНЯТ ПРЕДИ...










ДЕНЯТ ПРЕДИ...

Кое преди - голямото застудяване, потоп, ледников период или апокалипсис? Защото с такова впечатление оставам от прогнозите, които се изсипаха върху ми отвсякъде - от мрачни, по-мрачни. И това не е от днес, а най - малко от три месеца - слушам едно и също - черни пророчества. Абе, хора, я ни оставете намира - каквото има да става ще става, нужно ли е да се нагнетява напрежение. Все пак е зима, не е средата на юли.

Днес в интеренет прочетох как студената вълна бясно препуска от Германия към нас и била стигнала вече Чехия. Е, и...Това е природа все пак. Имахме прекрасно време, което ми даде възможност да се насладя на красива природа, на хубави разходки и не на последно място, извънредно ме зарадва фактът, че нашият електроразпределител - монополист EVN, позеленя от яд заради топлото време.

Според прогнозаторите, трябваше да се стискаме от страх, какво ще става, като че зима не сме виждали - бури, сняг, студ, лед, непочистени улици, киша. Да не сме някаква африканска държава, несблъскала се с белите снежинки. Те са едни такива белички, нежни и като натрупат, образуват сняг, от който се правят весели снежни човеци:)Пък и Коледа без снежец, е някак си непълно...

Снимките са от днес и са запечатали един спокоен, топъл и приятен ден през декември.../текст и снимки Zvetanka Shahanska/

6 коментара:

  1. Синоптиците малко преувеличават както винаги!Все пак е декември,разбира се,че ще стане студено!Хем е нормално,хем му е време!Права си,да не му мислим толкова:)Коледа е все по-близо и трябва да се настройваме коледно,така поне за месец:)Приятна вечер,Цвети:)

    ОтговорИзтриване
  2. Ами, да! Виждали сме какви ли не зими:)Не е нещо невиждано и нечувно:) По спокойно все пак, някои хора от внушение ще измръзнат:) Лека вечер, Живко!

    ОтговорИзтриване
  3. Цвети, не им се връзвам особено на прогнозите, особено на апокалиптичната им част, защото не винаги познават. Освен това си му е време отдавна за малко сняг (колкото и да не го обичам). Днес и аз използвах хубавия ден за дълга разходка под слънцето и за снимки. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Точица, много добре си направила днес:)Беше много хубав, топъл и красив ден:)Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Нали знаеш, че добрата новина е лошата новина:)))
    Както има един журналистки лаф:"Ако куче ухапе човек, това не е никакнва новина, новина е ако човек ухапе куче!:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Da, за съжаление е така:)Приятен ден, Кръстю!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...