View this site in your language!

понеделник, 20 декември 2010 г.

СЪЩЕСТВУВА ЛИ ДЯДО КОЛЕДА?СЪЩЕСТВУВА ЛИ ДЯДО КОЛЕДА

Преди повече от 100 години, в навечерието на Коледа, главният редактор на един голям нюйоркски вестник получил следното писмо:
Господин главен редактор, Казвам се Вирджиния, и съм на 8 години. Искам да ви попитам нещо.
Съществува ли наистина Дядо Коледа? Мама и татко казват, че съществува. Децата в училище обаче казват, че не съществува, и че е измислица за деца, които не са достатъчно порасли, за да разберат, че го няма. Татко всеки ден чете вестника ви, от край до край. Сигурно сте много умен човек, за да пишете всеки ден по толкова много, и толкова интересно. Кажете ми - съществува ли наистина Дядо Коледа?
На първа страница в коледния брой на вестника излязла една голяма статия, написана от главния редактор.
Да, Вирджиния, Дядо Коледа наистина съществува.
Просто той е много по-необикновен от повечето хора. Защото не е един конкретен човек.
Не живее на точно определена улица и номер. Няма как да бъде арестуван или застрелян, дори от най-злите царе. Никога не се разболява. И съвсем, съвсем никога няма да умре - докато на света има дори едно дете, което да има нужда от коледен подарък.
Да, той може би няма собствено тяло. Но живее вътре в нас, точно така жив, както сме самите ние. И всеки гладен студент, който по празниците надява червения костюм и брадата, дава на Дядо Коледа за мъничко част от съществуването си. И всеки родител, който заделя пари за подарък на детето си, дава на Дядо Коледа част от средствата и силите си.
И това е, което прави Дядо Коледа толкова могъщ. Никой жив, “истински” човек, дори най-великият владетел, не би могъл да обиколи целия свят, и да раздаде подаръци на всички деца за една-единствена нощ. Но Дядо Коледа го постига с лекота. Той влиза през комини, през които не би могла да мине и котка, и във владенията на тирани, които могат да спрат всеки обикновен човек, но не и него. Без него децата нямаше да получават коледни подаръци. Нима това не е достатъчно доказателство, че той съществува - макар и по-необикновен от повечето хора?
Така че, Вирджиния, Дядо Коледа наистина съществува. Не вярвай на тези, които казват, че го няма - те не са достатъчно порасли, за да разберат, че го има./ източник ФБ/

7 коментара:

 1. Разбира се,че има:)Това е все едно да попиташ "Има ли Бог,Буда,Аллах и т.н.?".Дядо Коледа е в сърцата на всяко дете(и на възрастните)!Всеки трябва да прочете този пост,Цвети:)Коледно настроение от мен:)

  ОтговорИзтриване
 2. Кръстю, идвааа и подаръци ще има за всеки от сърце:))))))))))))))))))))))))

  ОтговорИзтриване
 3. Живко, да, да и да:))) "Дядо Коледа наистина съществува. Не вярвай на тези, които казват, че го няма - те не са достатъчно порасли, за да разберат, че го има"
  Благодаря за пожеланието, от днес вече съм съвсем в Коледно настроение и съм много щастлива от този факт:)

  ОтговорИзтриване
 4. Не е задължително нещо да има тяло и материч , за да разбираме дали го има . Неубходимо е да почувстваме , че го има . Усетът е много важен ! Ако сме изгубили този усет , значи не сме научили как се живее ;-)

  ОтговорИзтриване
 5. Xabiba, разбира се, че е важен усетът:) без него всичко е безвкусно...Много е важно чувството, което съпровожда някое събитие. И да го запомним / ако е положително/ , за да можем да го извикаме винаги, когато искаме/това е един от методите на Норбеков/ и имаме нужда.

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...